INCIDENT U ŽUPI DUBROVAČKOJ

VLASNIK RESTORANA U DUBROVNIKU IZVRIJEĐAO SEZONSKU RADNICU PA JU NAPAO 'Udario me u glavu, uhvatio i tresao od zid. Dobila sam najjači sedativ'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

U Facebook grupi 'Poslovi u Dubrovniku' jedna je sezonska radnica podijelila svoje loše iskustvo u jednom restoranu na Brgatu, rekavši da je dan za danom zbog loših radnih uvjeta psihički pucala i došla 'na rub ludila'.

Djevojka je ispričala da je sezonu radila za plaću od pet i pol tisuća kuna i smještaj. Nedjeljama je radila cijeli dan, a slobodne dane nije dobila. Sve je eskaliralo kad ju je vlasnik restorana u kojem je radila izvrijeđao, ali i fizički nasrnuo na nju, piše Dubrovački dnevnik.

'Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na što sam ja naravno uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik 'kao lopatu', ali na nepravdu nisam nikad dužna ostala, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu, i uhvatio za nadlaktice i tresao od zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne, i ne želim ih iznositi u javnost', napisala je ova bivša djelatnica tog restorana i dodala:

'Za pet i pol tisuća kuna bila sam i spremačica, majstor i konobar, a ne vjerujem da bi itko to htio. Vraćam se doma, nisam se oporavila od šoka, a sinoć sam dobila najjači sedativ koji me onesvijestio koliko sam bila potresena', napisala je i poručila svima neka dobro paze gdje se zapošljavaju. Incident je prijavljen i dubrovačko-neretvanskoj policiji, koja je potvrdila da je vlasnik ugostiteljskog objekta u subotu izvrijeđao dvije zaposlenice, 50-godišnjakinju i 22-godišnjakinju, a na mlađu je zaposlenicu uz to i fizički nasrnuo.

'Zbog međusobnog vrijeđanja obje zaposlenice su prekršajno sankcionirane, dok je vlasnik ugostiteljskog objekta prekršajno sankcioniran zbog vike i tuče na javnom mjestu, odnosno zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira', priopćeno je iz dubrovačke policije, javlja Dubrovački dnevnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 19:56