ŠOK U KAŠTEL ŠTAFILIĆU

Vozili smo se na posao kad smo ugledali Renault koji iz kontrasmjera prelazi u našu traku i punom brzinom juri u nas. Vozačeva glava bila je na volanu

Ilustracija
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Stravična prometna nesreća dogodila se u srijedu rano ujutro na staroj cesti u Kaštel Štafiliću, ali na sreću bez ljudskih žrtava. Ponavljamo - stravična, jer je prema izjavama sudionika, uzrok nesreće premorenost taksista koji je zaspao za volanom i prešao u suprotni kolnički trak, piše Slobodna Dalmacija.

- U 6 i 10 ujutro krenuo sam na posao i autom sam skupio kolegicu i njenog sina koji kod nas radi sezonski. Krenuli smo put aerodroma i kod ‘Tommya’ u Štafiliću smo uočili da je auto marke Renault prešlo u suprotnu traku i punom brzinom ide kontra nas. Nisam vidio lice vozača, ali sam zato vidio glavu naslonjenu na volanu.

Blendao sam, trubio i na kraju sam se popeo na pločnik kako bi ga izbjegao, ali je ipak udario u zadnji kraj mog auta - priča 30-godišnji vozač Peugeota iz Kaštel Starog koji je još šokiran od jutrošnje nesreće i doslovno spašavanja žive glave, ali i života svoje 40-godišnje kolegice i njenog 16-godišnjeg sina.

- Policija je procijenila da je taksist vozio između 70 i 80 na sat. Probudija se tek kad mu se od udarca auto počelo rotirati na cesti. Kad je izašao iz auta kazao nam da je radio 48 sati u komadu bez spavanja. To je bio njegov izgovor za ubit troje ljudi - ogorčen je sudionik nesreće.

Unesrećenim kolegama u bolnici su utvrđene lakše tjelesne ozljede. Tako je vozač zadobio hematom na glavi, nabijeno rame i prsa, kolegici je natučeno rame, a maloljetniku noga.

Ono što našeg sugovornika posebno naljutilo je reakcija vozača koji je, kako nam je kazao svjedok, prema naputku vlasnika prijevozničke tvrtke s oštećenog vozila skidao taksi oznake i naljepnice s imenom tvrtke.

- Kad je došla policija mi smo prijavili da je imao taksi oznake i onda su mu tražili ugovor o radu. On je priznao i policajcu da je radio 48 sati u komadu - svjedoči vozač Peugeota oštećenog u nesreći s taksistom.

Još uvijek potreseni sudionik nesreće prisjetio se da je često s kolegama komentirao kako je lutrija svako jutro prolaziti tom dionicom, a jutros ih je očito broj pao na njih. Samo uz snalažljivost vozača Peugeota te uz malo sreće, spriječena je velika tragedija, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:57