SMRT U TUNELU UČKA

Vozio je prebrzo, pretjecao u tunelu i zabio se u betonsku pregradu na izlasku iz tunela

U nesreći je sudjelovalo jedno vozilo, a uzroci nesreće još uvijek su nepoznati. Očevid je u tijeku
 Damjan Tadić / CROPIX

TUNEL UČKA - Jedna je osoba poginula u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila kod tunela Učka, izvijestila je istarska policija.

Prema dosadašnjim informacijama, nesreća se dogodila oko 7 sati na izlazu iz tunela Učka, s istarske strane, kada je osobni automobil "BMW" njemačkih registracijskih oznaka, najvjerojatnije uslijed neprilagođene brzine, udario u betonsku pregradu kod naplatnih kućica.

Vozilo se, prema informacijama Bina Istre, uključilo na Istarski ipsilon u čvoru Matulji te se kretalo prema Istri, a već na putu do tunela ophodarska služba Bina Istre uočila je neprimjerenu vožnju tog vozila. Na izlasku iz tunela vozilo je najvjerojatnije uslijed velike brzine udarilo u zaštitnu betonsku pregrade pri čemu je zbog siline udarca vozač smrtno stradao.

Očevid je još u tijeku, a na mjesto događaja uz djelatnike policije je izašla i zamjenica općinskog državnog odvjetnika iz Pazina I va Arapović. Zbog očevida promet se odvija naizmjence jednim prometnim trakom, dok se kroz tunel vozi otežano.

Zbog prometne nesreće kroz tunel Učku vozi se otežano, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7,15 sati.



Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici. Na ostalim cestama vozi se bez ograničenja.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Rijeke zatvoren je na čvoru Oštrovica izlazak prema Crikvenici i Krku, pa se koriste izlazi Vrata, Delnice ili Kikovica. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su pretjecajni traci.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Macelj, Pasjak i Trnovec.

Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima s kopnene strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 19:16