UŽAS NA CESTI

'VOZIO SAM NORMALNO, SKRENUO NA PUMPU, A KAD SAM STISNUO KOČNICU ONA NIJE RADILA. I ONDA...' Iskusni vozač kamiona opisao tragediju kraj Novske

 
Kamion kojim je izazvana strašna nesreća na odmorištu kraj Novske
 Damir Krajač / Hanza Media

Vozio sam normalno, skretao sam na pumpu i htio natočiti gorivo. A kad sam stisnuo kočnicu kako bi skroz smanjio brzinu i stao, kočnica nije radila pa sam proklizao kroz pumpu i udario prvo u suncobrane koji su bili tamo... I onda... - pokušavao je u totalnom šoku 59-godišnji vozač kamiona opravdati tragediju kojom je zavio više obitelji u crno.

U kobno vrijeme prevozio je u tovarnom prostoru ljepilo za keramiku koje je preuzeo u četvrtak u Beogradu. Prema tvrdnjama predstavnika tvrtke sa zagrebačkog Borovja, u čijem je vlasništvu tegljač, vozač koji iza sebe ima 30 godina vozačkog iskustva, odvozio je do mjesta nesreće oko 150 kilometara navodeći pritom da je noć proveo na odmorištu u Županji odakle se u petak ujutro zaputio prema Zagrebu.

I dok neki špekuliraju da je vozaču pozlilo drugi su uvjereni da je neprilagođenom brzinom uletio na prostor odmarališta pritom čak možda i razgovarajući na mobitel pa nije dovoljno obratio pažnju na situaciju ispred sebe.

Sumnje u možebitnu alkoholiziranost su odmah odbačene jer je alkotest na mjestu tragedije 59-godišnji vozač prošao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:31