POKRENUT POSTUPAK

VRATIO ISKAZNICU, ORUŽJE I STRELJIVO Suspendiran šef sindikata policije! Dok je istraživao ratne zločine, falsificirao je ključni dokument

 
Nikola Kajkić
 Vlado Kos / CROPIX

Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije i njegov povjerenik za područje PU požeško-slavonske, udaljen je prošlog četvrtka iz službe, vratio je službenu iskaznicu, oružje i streljivo.

Potvrđeno nam je to u PU vukovarsko-srijemskoj ne navodeći njegov identitet, a uz Kajkića iz službe je udaljena i državna službenica. Kako smo doznali, radi se o zapisničarki koja je svojim potpisom ovjerila jedan dokument. Naime, u veljači je glavni ravnatelj policije donio odluku o osnivanju posebne radne skupine koja je imala zadaću analizirati sve kriminalističke istrage, sudske postupke i okolnosti vezane za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, ranjenika i ratnih zarobljenika na području PU vukovarsko-srijemske i osječko baranjske, radi intenziviranja tih istraga. Kao što se već pisalo, radilo se uglavnom o ratnim zločinima vezanim za Ovčaru nakon pada Vukovara.

Radna grupa pregledala je svu dokumentaciju i u oko im je upala jedna službena zabilješka koju je sačinio Nikola Kajkić, a potpisala ta zapisničarka. Kako smo neslužbeno doznali, prema sadržaju bilješke ispada da je Kajkić razgovarao s jednom osobom koja mu je iznijela saznanja o ratnim zločinima, no ustanovilo se da ta osoba nikad nije razgovarala s Kajkićem niti je imala saznanja o ratnim zločinima, a taj je dokument Kajkić koristio za poduzimanje daljnjih službenih radnji. Policajci su protiv kolege proveli kriminalističko istraživanje, a ovih dana podnijet će i kaznenu prijavu zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:10