VELIKA AKCIJA

ZADARSKA POLICIJA PRIJAVILA 23 OSOBE I TVRTKE ZA PRANJE NOVCA I UTAJU POREZA Od pet privedenih troje ostalo iza rešetaka: pritvor za bivšeg policajca

 
Marko Čulina
 Luka Gerlanc / CROPIX

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković odredio je mjeru istražnog zatvora do mjesec dana trojici od pet muškaraca koji su u četvrtak kasno navečer privedeni uz kaznenu prijavu za gospodarski kriminal, piše Zadarski.hr.

Među zadržanima u pritvoru je i Marko Čulina Maka, bivši policajac i poslovni partner Vedrana Ikića, nedavno osuđenog na 18 mjeseci zatvora za pomaganje Denisu Paraću u bijegu pred zakonom. Sinoć je sucu istrage bio priveden i Mate Ivković, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

- Za trojicu osumnjičenika odredio sam mjeru istražnog zatvora do 30 dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznena djela. Dvojica privedenih su nakon ispitivanja pušteni. Županijsko državno odvjetništvo će odlučiti hoće li protiv njih nastaviti kazneni progon - kazao nam je u petak ujutro sudac istrage Hrvoje Visković.

Podsjetimo, 16 osoba i sedam tvrtki sa zadarskog područja policija je u četvrtak optužila za sudjelovanje u organiziranom gospodarskom kriminalu odnosno da su počinili djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza, krivotvorenje poslovne ili službene isprave te krivotvorenje javnih isprava. Sumnjiče se za izvlačenje novca preko fiktivnih tvrtki te da su tako oštetili tvrtke i državni proračun utajom poreza u visini od oko 10 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:05