MJEŠTANI ZGROŽENI

ZAGREBAČKA POLICIJA INTENZIVNO TRAGA ZA VOZAČEM KOJI JE POKOSIO OCA TROJE DJECE 'Udario ga je u punoj brzini i pobjegao'

 
Ilustracija
 Željko Hajdinjak / HANZA MEDIA

Zagrebačka policija intenzivno traga za nesavjesnim vozačem koji je noćas poslije ponoći u mjestu Zgališće na području Dubrave vrbovečke udario u pješaka Damira N., oca troje djece, i potom pobjegao u noć! Beživotno tijelo žitelja susjednog mjesta pronađeno je oko 3.40 sati na sred ceste u Zgališću zbog čega je dionica od Dubrave prema Gornjim Dragičevcima bila zatvorena satima.

Istražitelji po Zgališću i okolnim selima temeljito pregledavaju automobile kako bi otkrili vozilo i samog bjegunca.

Mještani mirnog mjestašca su zgroženi potezom bešćutnog vozača koji je, kako su čuli na mjestu očevida, "projurio divljački kroz selo bez tragova kočenja". A ono što ih je najviše zaprepastilo je da je najmanje dva sata prije pronalaska tijela, kako je utvrdio mrtvozornik, nesretni Damir N. ležao na prometnoj dionici.

- Susjeda je jutros, dok je išla na posao, zatekla policiju na cesti i vidio se čovjek kako leži. Ležao je kao svetac širom raširenih ruku i pogleda uprtog u nebo. Brzo se doznalo o kome je riječ i da je to mještanin iz Dragičevaca. Od policije smo čuli da ga je udario nepoznati vozač u punoj brzini. Bio je na ulici poput psa i pored njega su vozila prolazila satima kao da se to nikog ne tiče, no netko je ipak netko kasnije stao i pozvao policiju - rekla je za Jutarnji list mještanka Zgališća.

Za susjeda Damira N. kaže kako je svašta prošao u životu i da joj se činilo kao da ima sedam života poput mačke.

- Prije dvije godine traktorom je ispred moje kuće sletio s ceste. Za traktor je bila spojena kosa pa si je na nju, u padu, rasjekao ruku od dlana do lakta. Krv je šiktala. Sreća da sam ga uočila na vrijeme i pomogla mu, jer kad je došla Hitna, rekli su mi da bi iskrvario da nisam brzo reagirala. Oporavio se brzo. On se inače bavio poljoprivredom cijeli život i u zadnje vrijeme nakon razvoda živi sam - dodala je još mještanka. Drugi susjed je ukazao na to da je nesretni Damir bio sklon alkoholu te da je i s traktorom sletio pijan, pa ne dvoji da je možda u vrijeme naleta auta, krivudao po cesti.

Bilo kako bilo, tijekom noći je osim skilzava kolnika i temperatura ispod ništice bila i gusta magla, a vozaču koji je bijegom odlučio sakriti svoje prometne grijehe bez da ljudski stane te pokuša pružiti pomoć unesrećenom pješaku, kad mu policija uđe u trag slijedi nekoliko kaznenih prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:23