ZAVRŠILI IZA REŠETAKA

ZAGREBAČKA POLICIJA UHITILA DVIJE OSOBE ZBOG ILEGALNIH POBAČAJA 'Obavili su tri prekida trudnoće u neovlaštenoj poliklinici'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.10.2018. u 15:24

Nova Gradiska, 121208.
Odjel ginekologije novogradiske opce bolnice s cijeg je drugog kata skocila i pokusala suicid mlada zena iz Komarnice pokraj Davora. Obitelj je upozoravala lijecnike na opasnost od toga jer je opasnost od samoubojstva bila i nakon rodjenja njenog prvog djeteta prije sest godina.
Na slici odjel ginekologije.
Foto: Danijel Soldo / Cropix
Danijel Soldo / CROPIX

Ilustracija

Zagrebačka policija uhitila je 54-godišnjaka i 51-godišnjakinju koje tereti da su obavili tri prekida trudnoće u neovlaštenoj „poliklinici na području Zagrebačke županije“.

Policija sumnja da su 54-godišnjak i 51-godišnjakinja tijekom ove godine „potaknuli tri osobe na prekid trudnoće, koji su potom uz njihov pristanak obavili u poliklinici koja nije na popisu zdravstvenih ustanova u kojima je moguće obaviti prekid trudnoće“.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su privedeni pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, ističu u policiji.

U zagrebačkoj policiji kažu da nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili ima li još žena koje su prekid trudnoće obavili u toj neovlaštenoj poliklinici.

„Prekid trudnoće u Republici Hrvatskoj na zahtjev pacijentice obavlja se do 10. tjedna trudnoće, legalan je i dostupan svakoj pacijentici u ovlaštenim ustanovama. U Republici Hrvatskoj 29 bolničkih zdravstvenih ustanova pruža legalnu uslugu prekida trudnoće, od čega su dvije privatne, a njihov popis možete pronaći OVDJE.

Obavljanje prekida trudnoće u neovlaštenim zdravstvenim ustanovama je kazneno djelo i  predstavlja nepotreban zdravstveni rizik za pacijenticu“, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Navode i da im se svi koji imaju saznanja vezana uz protupravne prekide trudnoće mogu obratiti na broj 192 ili putem elektronske pošte.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo