VELIKA ISPOVIJEST

ZAGREBAČKI ODVJETNIK VARALICA ZA JUTARNJI 'Slučajno nisam vratio stan svojoj klijentici’

Odvjetnik Topolovac kaže da omaškom nije maknuo zabilježbu sa stana
 Ranko Šuvar/CROPIX

Austrijanka Isis Viktoria Klaushofer (70) zagorčala je život zagrebačkom odvjetniku Veljku Topolovcu (53), kazneno ga prijavivši za 75 tisuća kuna tešku prijevaru tvrdeći da mu je platila za posao koji nije odrađen.

Odvjetnik se, pak, brani da su između njih računi čisti i da nitko nikom ništa ne duguje jer da je sve što je obećao i napravio. Kako god bilo i u kojem god grmu ležala istina, Topolovcu je i dalje na snazi od 11. veljače 2013. godine, odlukom izvršnog odbora Hrvatske odvjetničke komore, obustava obavljanja odvjetničke djelatnosti, i to zbog navodnih drugih “grijeha”.

- Tu gospođu zastupao sam u šest predmeta, a njezina sina u jednom. Bila je prilično teška za komunikaciju i slabo je plaćala, ali to nije bila prekretnica i problem. Ionako sam joj dao povlaštenu cijenu. Znate kako je sve krenulo? Ona je u zemljišnim knjigama upisana kao vlasnica stana od 69 kvadrata. Ono što sam propustio omaškom napraviti, bolje reći zaboravio napraviti, jest da u gruntovnici nisam zatražio brisanje zabilježbe spora nakon postupka s rođakom s kojim se sudila.

Ali, to nije greška, pogotovo ne ona koja se ne može ispraviti u par dana. Pozivam ju da dođe po ključeve toga stana, koje nikako da preuzme - tvrdi odvjetnik Veljko Topolovec i dodaje da je u konačnici učinio sve što se od njega tražilo i da je za to bio plaćen. Kad je doznao da 70-godišnja Austrijanka negoduje i da se od 13. travnja 2010. godine osjeća prevareno kada mu je u njegovu odvjetničkom uredu predala novac, policija mu je pokucala na vrata.

- Pokazao sam policiji svu dokumentaciju! Meni je sve to smiješno. Nasmijali su se i policajci. Vidjeli su da tu nema elemenata kaznenog djela. Gospođa se očito uznemirila doznavši za tu omašku oko zabilježbe, ali i jer sam u tom vremenu izgubio parnicu gdje sam zastupao njezina sina. Bila je strašno ljuta, ali ja sam dao sve od sebe, no nisam mogao sakriti evidentne dokaze ili izmisliti nove - kaže još odvjetnik Topolovec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 14:02