OČEVID U TIJEKU

ZAGREBAČKO NASELJE SOPOT PUNO POLICIJE Pronađeno beživotno tijelo žene: 'Crnokosa djevojka zamotana u tepih bila je odbačena na stubama prema podrumu'

 
 Damir Krajač / CROPIX

Nešto prije 6 sati ujutro u novozagrebačkom naselju Sopot na intervenciju je stigla Hitna pomoć, a nedugo zatim i policajci te forenzičari.

Žitelji Zemljakove ulice gdje se zločin dogodio, kažu za Jutarnji da su čuli žestoku svađu dvojice muškaraca, ali i neki vrisak ženske osobe.

Iz PU zagrebačke kažu da su oko 7.30 sati pronašli tijelo ženske osobe te da je u tijeku policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda.

- Buka je dopirala iz prizemlja zgrade. Ne znam je li iz stana u prizemlju ili podrumskih prostorija. Nekad se znaju skupljači stare krame, ali i lopovi povlačiti po ulazima. Još uvijek ne znamo što se dogodilo. Policija ne govori ništa, nego ne prestaju defilirati ulazom i skupljati dokazni materijal - rekla je za Jutarnji jedna stanarka Zemljakove.

- Tresem se od šoka! Mlađa ženska osoba crne kose zamotana u tepih bila je odbačena poput životinje na stepenicama prema podrumu. Glava joj je bila prema dolje, a noge prema gore. Netko ju je očito bacio i pobjegao. Osobno buku nisam nikakvu čuo, nego me probudio susjed koji je po stubištu zvonio u potrazi za ključem od podruma radi policijskog očevida - otkriva za Jutarnji stanar ulaza u kojem je pronađeno beživotno tijelo žene.

Drugi susjed otkriva kako se kod njihove zgrade u parkiću inače preko dana zna okupljati mladež iz obližnje srednje škole.

- Tu prave buku, piju, smiju se. Umjesto da su na nastavi. A onda često dernek s klupe nastave u podrumu pa odu. Taj podrum su inače dvije prostorije gdje je i onaj donji dio za lift. A sam ulaz je pun podstanara. Kroz stanove defiliraju novi ljudi kao na kolodvoru svako malo. Ne znam je li ta osoba možda u našem ulazu živjela - pojašnjava drugi susjed.

Policijski očevid kriminalisti su iz podrumskog dijela zgrade preselili na predio ispred ulaza gdje su iznijeli tijelo preminule ženske osobe.

- Skinuli su s nje svu robu i odnijeli valjda na vještačenje. Ostala je u donjem rublju i čarapama. Na tijelu navodno nema vidljivih ozljeda pa se pretpostavlja kako je možda žena umrla na neki drugi način negdje te su se prijatelji uplašili i odlučili riješiti leša. Strašno i bešćutno kuda ide ovaj svijet - ogorčeno će stanarka Zemljakove.

FOTOGALERIJA: Policijski očevid u Zemljakovoj ulici u Sopotu

Prostor gdje je djevojka pronađena, otkrivaju nam susjedi ulaza, je podrum koji je tijekom Domovinskog rata služio kao sklonište.

- Nakon rata, naš jedan susjed zaposjeo je taj prostor i stavio lokot. U njemu je čuvao časopise o ribolovu. I mi stanari od tada zapravo u taj dio nismo odlazili. A jutros, tko je djevojku našao, ne znam. Limeni poklopac je bio podignut, a djevojka je ležala na stepenicama naglavačke, a iza njezine glave su druga vrata koja su bila zatvorena i kroz koja se ulazi u podrum - opisuje nam stanar zgrade mjesto gdje je tijelo pronađeno.

- Iz sna su me trgnule sirene. Kroz prozor se ništa nije moglo vidjeti. Samo Hitna prvo, ali kako su izašli, kako se ono kaže, praznih ruku bez ikoga, pretpostavljali smo da je netko umro. Forenzičari već neko vrijeme idu gore-dolje s dokaznim materijalom valjda. Nismo još provarili ubojstvo s Lošinja, a sad se tu po naselju već priča da je žena ubijena - kaže nam drugi susjed Zemljakove.

- Čim su policajci počeli razvlačiti plavi šator ispred ulaza u zgradu, počele su špekulacije da je sumnjiva smrt, zapravo ubojstvo. Sopot je inače miran kvart što se takvih krvavih zločina tiče, ali oduzeti nekome život, ako je to istina, stvarno je za svaku osudu i doživotni zatvor - mišljenja je još jedna stanovnica Zemljakove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:48