KRVARENJE U MOZGU

ZAKOMPLICIRALO SE STANJE DJEČAKU KOJEGA JE POKOSIO AUTOMOBIL U tijeku operacija, ravnatelj Klaićeve potvrdio za Jutarnji: 'Ugrožen mu je život!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.06.2019. u 13:03

Podravski.hr

Nesreća u Koprivnici

 

Đ. K. (77), vozač VW pola koprivničkih registracija, krivac je za nesreću u kojoj su stradala dva dječaka od 8 godina, jučer predvečer između Koprivničkog Ivanca i Goričkog, barem tako tvrdi službeno policija. On je sinoć bio uhićen nakon višesatne potrage za počiniteljem nesreće, a vrlo lako bi mogao tijekom dana, ako već nije, biti na slobodi.

Novinari portala Podravski.hr posjetili su danas obje obitelji stradalih dječaka. Jedan od njih, osmogodišnjak koji nije ozbiljno ozlijeđen kod kuće je i nestrpljivo čeka svaku vijest o svom kolegi kojem se stanje zakompliciralo i trenutno se nalazi na operaciji glave u Klaićevoj u Zagrebu.

U Kliniku za dječje bolesti Zagreb dječak je zaprimljen jutros u 4:30 sati gdje mu je napravljena dodatna dijagnostika. Ravnatelj prof.dr.sc. Goran Roić potvrdio je za Jutarnji da se krvarenje u dječakovom mozgu nastavilo zbog čega je trenutno na kirurškom zahvatu i život mu je ugrožen.

Kako su doznali s portala Podravski.hr, riječ je o krvarenju dugom tri centrimetra. U jutarnjim satima za Zagreb je pošla dječakova majka, a otac, koji je na radu u Njemačkoj, hitno je krenuo za Hrvatsku. U njihovom obiteljskom domu u Koprivničkom Ivancu zatekli su baku Veroniku i djeda Stjepana.

– Luka je bio stabilno, no na snimki CT-a se vidjela ‘mala mrvica’. Njegova majka je od djeteta iz bolnice otišla oko 10 sati navečer, no ujutro su je zvali i rekli kako je noćas bilo ‘burno’. Poziv je glasio da je Luka prije sat vremena prebačen u Zagreb – rekla je Veronika, baka nesretno stradalog Luke i objasnila kako je njezin unuk, zajedno s prijateljem Karlom, biciklom se vraćao od prijateljice.

 

U povratku je tada još nepoznati vozač, automobilom ‘pokosio’ dvojicu dječaka na biciklu i pobjegao.

– Župnik je išao iz Kunovca iz mise, rekao nam je da je Luka stradao. Rekao mi je da mu je dao posljednju pomast, ali se nakon toga Luka počeo micati, došao je iz nesvijesti k sebi, pozvana je hitna pomoć i prebačen je u bolnicu. Karlo koji se vozio s Lukom, bio je u redu, razgovarao je s ljudima. Kada sam došla, nitko nije znao čije je dijete pa su liječnici Hitne pomoći tada otišli po roditelje i u bolnicu kako bi i njega pregledali – kazala je baka stradalog dječaka i prisjetila se vjerojatno najgoreg trenutka u životu.

Podravski.hr

Baka Veronika i Djed Stjepan ispričali su nam što se jučer dogodilo

 

– Prolazila je hitna pomoć. Kako je Luka nedugo otišao biciklom, svi smo se zabrinuli. Inače, biciklima se ne voze po cesti, no jučer su otišli. Zamalo u smrt – potresno je ispričala baka Veronika. O vozaču koji je njezinog unučića pokosio automobilom, nije imala puno riječi.

– Ne znam što bih rekla za tog vozača. Takva nesreća može se dogoditi svakome, ali to što nije stao i pomogao djeci, ne mogu opravdati niti si ljudski objasniti. Nas ne zanima kako će on biti kažnjen. Samo nam je bitno da Luka bude dobro – rekla je potresena baka. Dječakova majka, kako nam je rekla Veronika, duboko je potresena.

– Moja snaha, Lukina majka, krivi sebe zašto je pustila dijete na bicikl. No, to se jednostavno dogodilo. Tješila sam je da se ne krivi. Moglo se dogoditi dok sam i ja ili bilo tko čuvao djecu. Luka ide u drugi razred, pa ne možemo ga ni držati zatvorenog u kući – rekla je baka Veronika.

Podravski.hr razgovarao je i s Marinom, majkom drugog dječaka, Karla (8), koji je u naletu automobila čudom neozlijeđen.

 

– Kaj je na kraju s tim vozačem? Piše policija da nije bil pod utjecajem alkohola, a meni su rekli iz policije da je bil pijan, da je napuhal 3,10 promila. Ne znam onda čemu to sve ak su nam rekli da je napuhal 3,10 promila. Stvarno ne znam – rekla je Marina i izvela zastrašujući detalj prometne nesreće zbog kojeg su dvojica dječaka živi.

– Sva sreća kaj su se vozili ‘krivom’ stranom ceste. Da su se vozili svojom, bili bi na mjestu mrtvi. Vozil se po cijeloj bankini, izletio na drugi kraj kolnika, po jarku. Kaj reći za vozača koji je pobegel? Ne znam. Svima se nama može nekaj desiti, to mi je sve normalno, ali ostaviti djecu u grabi to nije normalno. Dijete nije životinja, pa dok i pes ili jež ide prek ceste, prikočim, pripazim ili pomognem, pa pogledam. Jež do prolazi makivam ga s ceste, a kamoli da su djeca u pitanju – rekla je Marina, majka drugog dječaka.

Podravski.hr

Prijatelj teško stradalog dječaka koji je i sam bio udaren u nesreći na pragu kuće čeka vijesti o prijatelju

 

Otkrila je kako su bili najbolji prijatelji i kako im je jedino u mislima Luka i njegovo što brži oporavak, piše Podravski.hr.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo