VATRENA STIHIJA

Po vozilima brata poznatog odvjetnika izlili benzin i upalili šibicu: ‘Našao sam gdje živi na Googleu‘

Na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu danas su sjeli Antonio L. (28) i Rafael K. (25)
 Željko Puhovski/Cropix

Zbog sumnje da su zapalili aute Tomislavu Krsniku, inače bratu pokojnog odvjetnika Krešimira Krsnika, i njegovoj supruzi, na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu danas su sjeli Antonio L. (28) i Rafael K. (25).

Na upit sutkinje kakav zauzimaju stav o krivnji, Antonio L. je krivnju priznao, dok suoptuženi Rafael K. odgovornost za kazneno djelo odbacuje. Osim hrvatskog, Antonio L. ima i slovensko državljanstvo, a Rafael K. i državljanstvo BiH.

Mladići prema vlastitim tvrdnjama nemaju nikakve imovine, no zaposleni su u tvrtkama.

Odvjetnici oštećenog bračnog para dostavili su u spis imovinsko-pravni zahtjev koji u odnosu na pričinjenu materijalnu štetu iznosi 255.513 kuna, a na nematerijalnu 45.000 kuna. No, odvjetnici optuženih su se tom zahtjevu usprotivili.

Prema optužnici, Antonio L. i Rafael K. su se 30. rujna 2019. godine između 2 i 3 sata ujutro dovezli VW Tiguanom do Remetskog kamenjaka u Zagrebu. Izašli su iz njega te izvadili dva plastična kanistera u kojima je bilo oko osam litara benzina.

Odšetali su s kanisterima do obiteljske kuće Krsnikovih gdje su bili parkirani Smart For Four i Mazca CX-3. Antonio je prvo izlio benzin po Mazdi, a zatim mu je drugi kanister, uvjereno je tužiteljstvo, dodao Rafael K. kako bi i Smart polio.

Nakon toga su auti zapaljeni šibicama. Izgorjeli su u potpunosti, a vatrena stihija se proširila još i na garažna vrata te fasadu kao i obližnje parkirani Citroen C4. Krsnikovima su zapaljeni auti zbog nezadovoljstva poslovnim odnosima između njihove tvrtke i tvrtke u kojoj je Antonio L. u inkriminirano vrijeme bio zaposlen, a koja je u vlasništvu njegove obitelji.

Na idućem ročištu bit će ispitana Iva C. na okolnost alibija odnosno neposrednih saznanja gdje se Rafael K. nalazio u vrijeme podmetanja požara.

Inače, pred istražiteljima Antonio L. je već bio priznao kazneno djelo. Kako doznajemo, ispričao je da su se njih dvojica tu večer našli na jarunskoj tržnici odakle su krenuli prema Krsnikovoj kući. Parkirali su auto 300-tinjak metara dalje te odšetali s kanticama benzina do kuće. Glavne poteze akcije svalio je na sebe, kao i suludu ideju.

- Polio sam vozila Krsnikovih i zapalio ih šibicama. Vratili smo se do Jaruna odakle je svaki otišao kući. Ja sam sve isplanirao. Rafael nije imao ništa s time osim što je bio sa mnom. Nisam mu rekao što idem raditi. Znam ga po imenu samo. On je dečko najbolje prijateljice moje supruge - ispričao je istražiteljima svojedobno Antonio L.

Dodao je i da je do poslovnih sukoba obiteljske tvrtke Dogan Septem u kojoj je tada radio, s tvrtkom Krsnikovih došlo nakon niza konstantnih žalbi koje je tvrtka Krsnikovih ulagala nakon što bi Dogan Septem prolazila natječaje.

Obje tvrtke se inače bave prodajom medicinske opreme i konkurenti su na tržištu.

- Na svaki natječaj koji mi prođemo, dobijemo od bračnog para Krsnik žalbu ili prigovor na državnu komisiju. I to je bio razlog moje revoltiranosti. Nekoliko njihovih zaposlenika prešlo je raditi k nama kada smo dobili zastupništvo za firmu koju su oni prije toga zastupali - otkrio je još Antonio L. dodajući da je na ideju paleži došao tjedan dana prije toga.

O adresi stanovanja i gdje bi mogao parkirati auto, informirao se preko Googlea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:04