POŽAR U NEBODERU

Pogledajte prizore jutarnje drame u Splitu, parkirani automobili blokirali put vatrogascima

U stanu je bila jedna osoba koja je ostala na balkonu. Vatrogasci su ju izveli iz stana, prebačena je u bolnicu
Požar u Plokitama
 Tom Dubravec/Cropix

U ponedjeljak ujutro zapalio se stan na zadnjem katu zgrade u Požeškoj ulici na splitskim Plokitama. Kako se doznaje od vatrogasaca, dojavu su zaprimili u 9 i 34 sati, a požar je stavljen pod kontrolu u 10:14 sati, javlja Slobodna Dalmacija.

Na teren je izašlo šest vozila i 18 vatrogasaca.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

U stanu je bila jedna osoba koja je ostala na balkonu, a prema dojavama čitatelja s terena, vatrogasci su preko vatrogasnih ljestvi uspjeli ući na balkon stana. Prije toga su pokušavavali otvoriti protuprovalna vrata stana...

Kako doznaju novinari Slobodne Dalmacije s terena, vatrogascima je bio otežan pristup zbog parkiranih vozila u blizini zgrade.

Prema neslužbenim informacijama, jedna osoba je prevezena u bolnicu kolima hitne pomoći. Na terenu je i policija.

Zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Zoran Karlović kazao je kako su im pri spašavanju ženske osobe smetali nepropisno parkirani automobili, ali i blindirana vrata na ulazu u stan.

- Imali smo intervenciju na devetom katu zgrade, izgorio je dnevni boravak. Spašena je jedna ženska osoba. Požar se dalje nije proširio. Osoba je bila pri svijesti, ali izgubljena, dezorijentirana – rekao je Karlović.

Dosta su poteškoća pri intervenciji izazvali automobili parkirani u blizini zgrade, na ulici...

- Naše ljestve nisu mogle prići balkonu. Morali smo micati nekoliko vozila. I ovom prilikom molim građane da gdje je to moguće paze na to da postoji neki prostor kojim vatrogasci mogu pristupiti njihovim zgradama kada se dogode ovakve situacije – apelirao je Karlović.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Požar na Plokitama
CROPIX

- Pristupi zgradama su najvažniji. Nismo mogli doći blizu zgrade. Morali smo na kraju ulaziti u stan preko susjednog balkona. Sreća da je naš čovjek ušao preko balkona kod nje, dati joj kisik ako treba. Nismo drugačije mogli doći do osobe. Onda smo je nakon probijanja vrata iznijeli iz stana – referirao je Karlović.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Ali probleme su vatrogascima zadavala i blindo vrata.

- Imali smo manji problem s blindo vratima. Riješili smo to našim alatima, ali to nam predstavlja velikim problem, gubi se vrijeme. Ali brzo smo ušli i sve riješili – kazao je Karlović za Slobodnu Dalmaciju.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Stanari: Svi smo se prepali

Stanari Požeške 14 u strahu su okupljeni pred zgradom gledali što se događa.

- Bila sam doli na pazariću kad sam vidila da negdi gori. A onda su mi rekli da gori naša zgrada. Užas. Svi smo se pripali! - rekla je jedna stanarka iz tog ulaza koja je željela ostati anonimna.

- Strašno. Nadamo se da će sve biti u redu - dodala je druga. (Slobodna Dalmacija)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:15