OBRAČUN NARKOBANDI

ZAPANJUJUĆI DETALJI DILERSKOG OBRAČUNA U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI Pucali pred očima djece, skoro pregazili djevojčicu koja se igrala s prijateljima

 
Kristijan Dominković (u krugu) završio je na obradi zbog sumnje da je uzvratio paljbu na napadače
 CROPIX

Dok se desetero djece u utorak oko 19 sati bezbrižno igralo na kolniku mirnog IX. Novoselskog odvojka na području zagrebačke Gornje Dubrave, ispred kućnog broja 23 došlo je do vatrenog obračuna unutar narkomiljea.

Prije pucnjave pred kuću u kojoj živi obitelj Dominković prvo je stigao bijeli kombi te je iz njega ispred ograde istovarena hrpa velikih crnih vreća. Nedugo nakon toga, dok su se u dvorištu nalazila trojica sinova vlasnika kuće, stigla su dva tamna automobila - Peugeot i VW Passat. Prema riječima susjeda, vozač Passata se kroz otvoren prozor propeo i uzdigao te zapucao prema kući, i to prema jednom od sedam sinova glave obitelji.

Braća na meti

- Mi smo u šoku! Bila je to naizmjenična pucnjava! Prvo je netko prema kući, u kojoj je bila mala beba, zapucao iz auta, najvjerojatnije iz pištolja jer nam je zvučalo kao da se bacaju petarde. Odmah je iz kuće, u koju je utrčao jedan od braće, uzvraćeno rafalnom paljbom prema Passatu koji je divljački krenuo voziti unatrag, a Peugeot je pobjegao na drugi kraj ulice. Djeca su se jedva uspjela izmaknuti da ih ne pregazi.

Jedna curica je bila na rolama i na glavu si je, dok je bježala pred autom, stavila ručice da je ne pogodi metak. Na kraju su meci iz automatske puške pogodili kombi koji je bio parkiran ispred kućnog broja 22. Prava je sreća da je, zapravo, kombi bio tamo jer bi meci zasigurno završili u kući u kojoj živi obitelj s nekoliko male djece - ispričala je za Jutarnji list jedna od susjeda iz ulice, tvrdeći da je policija vrlo brzo okupirala ulicu te upala u kuću koja je bila meta nepoznatih vozača, ali i iz koje se pucalo.

Curica koja je bježala pred jurećim automobilom drhteći se prisjetila večeri iz noćne more.

- Bila sam na rolama s prijateljima. Igrali smo se. Kad su stigla dva crna auta, zazvučalo je kao da se bacaju petarde. No, bilo je oružje. Uz ogradu, na cesti, stajao je jedan od braće, niži s bradom. Počela sam bježati. Bojala sam se metaka. Držala sam ruke preko glave. Vozač Passata me zamalo pregazio dok je vozio u rikverc, a ja bježala prema kući. Suze mi nisu prestajale teći cijelu noć - ispričala nam je školarka koja se u sekundi našla u krimi-filmu.

Strah i trepet

Tko su ljudi koji su inicirali vatreni obračun, susjedi ne znaju, no svi redom upiru prstom u obitelj Dominković zbog čijeg su “poslovanja s druge strane zakona taksiji postali glavna prometala u toj mirnoj ulici”.

- Nije ovo prvi put da im dolazi policija. U kući živi gazda Josip sa suprugom. Imaju kćer i sedam sinova, od kojih dvojica žive u Bjelovaru te u Čulincu. Ali, zato u kući imaju još jednu snahu s malenom bebom, staru samo nekoliko mjeseci, koja je vrištala kad se zapucalo. Sve se odigralo bez ikakve vike. Samo pucnjevi. Dnevno pred njihovu kuću zna doći i 15-ak taksija.

FOTOGALERIJA: Pucnjava u Dubravi

Iz kuće tad izađe neki od sinova, odšeta do kapije, do auta, te vozaču gurne neku vreću, a ovaj njemu, valjda, da novac. Iz te se kuće trguje drogom, uglavnom marihuanom, ali i duhanom. Neki dan kad im je bila dostava vreća pred kućom, od kombija nisam mogao proći. Stao sam i gledao, na što mi je jedan od braće poručio: ‘Šta gledaš? Pobit ćemo vas’ - otkriva nam drugi susjed te dodaje da su Dominkovići postali “strah i trepet naselja”.

U ulicu su se, pojašnjavaju nam još, doselili prije nešto više od četiri, pet godina. Od jednog su umirovljenika kupili potleušicu, srušili je i dali se u gradnju velebne dvokatnice od oko 300 kvadrata nakon čega su “za stanare počele muke”.

“Sinovi drogirani bauljaju ulicom”

O Dominkovićima susjedi ne znaju puno, no “ono što rade ne skrivaju”.

- Sinovi često drogirani bauljaju ulicom, a prije nekoliko dana jedan nam je puškom lupao po ogradama. Kad su prije par godina slavili krizmu u dvorištu, braća su se potukla, a majci su, dok ih je razdvajala, slomila nos - zaključuje jedan od susjeda.

Zbog obračuna, koji su snimile kamere na dvjema kućama u ulici, u policiju su dovedena četiri brata, I. D. (30), D. D. (32), K. D. (26) i A. D. (21), te A. A.(24) i M. B.(23), ali i sukobljeni dvojac koji je iz auta prvi zapucao, S. F. i I. K.

Zvonimir Petrović iz PUZ-a ističe da je riječ o obračunu unutar narkomiljea i da su njegovi sudionici otprije poznati policiji zbog droge i nasilničkog ponašanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:20