PREPAD

Zaštitarima oteli milijun kuna

Čekali su da zaštitari uzmu novac iz svih poslovnica, a napali su ih kada su bili u zadnjoj po redu
 Žurnal24.si

VINKOVCI - Dvojac je iz prikrajka promatrao trgovinu. Nervozno su cupkali u mjestu kada im je vidokrug ušao auto. Zaustavio se ispred trgovine Boso u Kanovcima, vinkovačkom elitnom kvartu. Naoružani je zaštitar izašao iz auta i krenuo prema dućanu, drugi je mirno sjedio za volanom.

Auto ostavili na kraju grada

Krenula je akcija. Maskirani dvojac izletio je pred auto s uperenim oružjem. Zaštitar nije stigao reagirati, a već je bio na nišanu. Koji trenutak kasnije njegov je kolega izlazio iz trgovine s vrećicom punom novca od utrška. Ni on nije ništa mogao.

Razbojnik mu je prišao s uperenim oružjem i uzeo novac. Drugi je izvukao vozača iz auta u kojem je bio utržak poslovnica koje su prethodno obišli. Lopovi su se sjeli u auto i dali petama vjetra. Šokirani zaštitari ostali su na cesti.

Auto su ostavili na izlazu iz Vinkovaca u ponedjeljak navečer. Bez novca, naravno.

Ovo nije prvi put da je Boso, najveći lanac trgovina u istočnoj Slavoniji, na meti lopova, no prema svemu sudeći razbojnici su se sada domogli najvećeg plijena.

Pljačka kod sjedišta tvrtke

Po Vinkovcima kruže priče da se dvojac obogatio za gotovo milijun kuna. Lopovi su se očito dobro pripremili. Navodno su čekali da zaštitari prikupe novac iz svih poslovnica, a “udarili” su ih kada su bili na posljednjoj postaji, trgovini u Kanovcima. Ona se nalazi nedaleko od sjedišta tvrtke Boso.

Slična se pljačka dogodila u ožujku u Županji kada su radniku Bose ukrali dvije torbe s utrškom. Bosiljko Stanić, vlasnik trgovačkog lanca Boso, isključio je telefon i nije bio dostupan za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:31