BIZARAN SLUČAJ

ZBOG ILEGALNE ZARADE OD 4000 KUNA UZROKOVALI ŠTETU OD SKORO 400.000 KUNA! Šest 'genijalaca' sumnjiči se za bacanje 130 bačvi s opasnim otpadom

 
 PU primorsko-goranska

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj u Rijeci danas je održana konferencija za medije u povodu dovršenog kriminalističkog istraživanja nad šestoricom hrvatskih državljana koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela iz domene ugrožavanja okoliša.

Zanimljivost je da su zbog ilegalne zarade od samo četiri tisuće kuna prouzročili štetu od više stotina tisuća kuna!

Opasna tvar

Kako su istaknuli u policiji, šest osoba starosti od 27 do 67 godina sumnjiči se da su u rujnu ove godine protivno propisima u skladištu u Rijeci smjestili 130 metalnih bačvi ispunjenih opasnom tvari kalcijev karbid, u narodu poznatije i kao karabit.

Nadalje su angažirali 27-godišnjaka, kao i tvrtku sa sjedištem u Rijeci, kako bi predmetni opasni otpad odvezli i odbacili, premda su znali da isti ne posjeduju potrebne dozvole za otkup, prijevoz i rukovanje opasnim tvarima.

PU primorsko-goranska

- Osumnjičenici su tako u rujnu i listopadu ove godine 70 metalnih bačvi ispunjenih opasnim tvarima odbacili u predjelu šljunčare u blizini državne ceste u mjestu Soboli, dok su 60 metalnih bačvi odbacili u predjelu šljunčare na cesti Križišće-Plase, izvijestio je voditelj Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske Robert Tomac.

Zanimljivo je da su ovakvim postupanjem osumnjičenici, od kojih su dvojica još u bijegu, ostvarili korist od samo četiri tisuće kuna. A koliku su štetu nanijeli, otkrili su načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan-Polić te gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić.

PU primorsko-goranska

- Zbog samo četiri tisuće kuna kuna, koliko je naručitelj protuzakonitog odlaganja otpada ukupno isplatio izvršiteljima, Općina Čavle je za zbrinjavanje izdvojila 216.000 kuna, a Grad Kraljevica 170.000 kuna - naveli su sudionici tiskovne konferencije.

PU primorsko-goranska

Obje jedinice lokalne samouprave morale su iznenadno pronaći taj novac što im, kako su rekli, nije bio lak zadatak.

Na konferenciji je otkriveno i kako su počinitelji uhvaćeni zahvaljujući videonadzoru koji je instaliran baš zbog ovakvih i sličnih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:32