PALI S DROGOM

Zbog kilograma kokaina opet uhićen Miro Pivac, diler kojeg je Tuđman pomilovao

Pivac je stao na žulj i braći Svalina, pa mu je pred kafić 2008. bačena eksplozivna naprava
 Nikola Vilić/CROPIX

SPLIT - Poznati splitski diler Miro Pivac Vlaj uhićen je zajedno s još dvije osobe kod kojih je pronađeno oko kilogram kokaina. Miru Pivcu to nije prvi kilogram droge, no sretnik ni jednu kaznu nije odslužio do kraja.

Zahtjevi za odgodu

Početkom devedesetih je zajedno s još trojicom bio uhićen s gotovo kilogramom heroina. Dosuđene su mu četiri godine zatvora, ali mu je Vrhovni sud tu kaznu skratio na godinu i pol. Potom je uslijedilo 8 njegovih zahtjeva za odgodu odsluženja kazne, a sve to zbog navodno psihičkih problema i stresa. Kada se napokon “smirio” u Lepoglavi, stiglo je pomilovanje prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Izvukao se i kada ga je sudac Slavko Lozina dvaput nepravomoćno osudio zbog 158 grama heroina i 30-ak grama kokaina. Tri godine i tri mjeseca zatvorske kazne dobio je 2000. godine. U ponovljenom suđenju kazna je bila dvije i pol godine, ali je odgovornost za to djelo na sebe preuzeo Željko Tomić Kijo koji je tri godine poslije pronađen mrtav.

Stao im na žulj

Miro Vlaj bio je i akter priče oko dilerske skupine braće Gorana i Joška Svaline, kojima se sudilo i za podmetanje eksplozivne naprave pred njegov kafić Mania u travnju 2008. Kako je stao je na žulj bandi Svalina, bombu pred njegov kafić po nalogu braće Svalina bacila su braća Ahmeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:08