ISPLANIRALA CIJELI ZLOČIN

'ŽELJELA BIH MUČITI I UBITI SVOG BIVŠEG DEČKA' Kako je mlada Varaždinka poludjela od ljubomore i ubila mladića u kojeg je bila silno zaljubljena...

 

Nakon šestomjesečne istrage Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv Nuše Bunić (21) zbog sumnje da je sredinom lipnja ove godine nožem ubila svoga bivšeg dečka Nikolu Tureka (30). Mladić je preminuo dva dana nakon napada u varaždinskoj bolnici.

Planirala ubojstvo

Sud je prihvatio prijedlog Državnog odvjetništva i okrivljenoj djevojci produljio boravak u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Naime, kako neslužbeno doznajemo, utvrđena je osnovana sumnja da je djevojka planirala ubiti svoga bivšeg dečka, a psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da boluje od graničnog poremećaja ličnosti i teško kontrolira svoje emocije i impulse. Podsjetimo, slučaj se dogodio u noći 15. lipnja na predjelu zvanom Beli kipi uz rijeku Dravu na području Varaždina.

Nuša Bunić i Nikola Turek prekinuli su vezu godinu dana prije toga, ali su ostali u prijateljskim odnosima. Bili su u vezi dok je ona još pohađala završni razred srednje škole, a prijatelji i poznanici ispričali su da je bila jako zaljubljena u njega te da je, još dok su bili u vezi, bila izuzetno posesivna i ljubomorna.

Umro u bolnici

Nakon što su prekinuli, Turek je počeo vezu s drugom djevojkom, ali s bivšom je djevojkom nastojao održavati prijateljske odnose, čak i nakon što ga je, prema riječima prijatelja i poznanika, počela sve više opsjedati i uznemiravati tražeći da nastave ljubavnu vezu. Kobnog 15. lipnja u kasnim noćnim satima sastali su se na predjelu Beli kipi uz rijeku Dravu.

Optužnicom se Nušu Bunić tereti da je nožem dužine oštrice 9,5 centimetara, koji je ponijela sa sobom, ubola Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju. Turek je počeo obilno krvariti, no i tako teško ozlijeđen pokušao se automobilom dovesti do bolnice. Uspio je doći do Kumičićeve ulice u Varaždinu gdje je zbog obilnog krvarenja pao u hipovolemični šok i izgubio svijest. Prevezen je u bolnicu, no posljedice obilnog krvarenja bile su preteške. Dva dana kasnije doživio je teški moždani udar i preminuo.

Nakon što ga je ubola nožem, Nuša Bunić je pobjegla s mjesta događaja, a policajcima je poslije navodno ispričala da ga je ubola nožem u samoobrani jer ju je pokušao silovati.

Ključni svjedoci

U istrazi koja je završena u zakonskom roku od šest mjeseci izvedeno je desetak vještačenja i ispitano više desetaka svjedoka, a izvedeno je i psihijatrijsko vještačenje nad Nušom Bunić. Osnovano se sumnja da je planirala počiniti ubojstvo.

Kako neslužbeno doznajemo, u torbici koju je imala sa sobom u noći ubojstva pronađena je futrola noža kojim je ubola Nikolu Tureka, a jedna je svjedokinja u svom iskazu naglasila kako joj je Nuša Bunić jednom ispričala da bi željela mučiti i ubiti jednog svog bivšeg dečka te da je s njom raspravljala i o načinu na koji bi to mogla napraviti.

Drugi je pak svjedok u istrazi ispričao kako Nušu poznaje duže vrijeme i kako je ona “tempirana bomba”. Istražni sudac Županijskoga suda u Varaždinu zbog svega toga prihvatio je prijedlog Državnog odvjetništva i produljio joj boravak u istražnom zatvoru. Sad slijedi postupak potvrđivanja optužnice, a nakon toga i početak suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:36