CVIK PRIJETIO NOVINARKI

'Znam gdje živiš, potražit ću te kući da vidim kako si'

Jakša Cvitanović Cvik prijetio je novinarki Slobodne pred pravosudnim policajcima koji nisu uopće reagirali
Split , 171208.Na splitskom Zupanijskom sudu odgodeno je sudenje Jaksi Cvitanovicu Cviku i petnaestorici optuzenika zbog nedolaska svjedoka (sudjenje je odgodjeno za 18.12.2008).Na fotografiji Jaksa Cvitanovic Cvik izmedju pravosudnih policajaca.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX

SPLIT - Jakša Cvitanović Cvik je zaprijetio novinarki Slobodne Dalmacije Katarini Marić Banje, kada mu se danas prije početka rasprave nakratko ukazala prilika da joj priđe u Velikoj dvorani Županijskog suda u Splitu.

Novinarka, sudski izvjestitelj, koja slučaj Cvik prati od prvog dana, nalazila se u dijelu sudnice rezervinom za publiku i razgovarala s tužiteljicom u postupku Natalijom Petković, koja joj je prišla s druge strane niske ograde, koja dijeli optuženičku klupu od publike.

Uto su pravosudni policajci počeli uvoditi Cvitanovića i optuženike u dvoranu, a vidjevši Katarinu Marić Banje u razgovoru s tužiteljicom, Cvik je iskoristio trenutak u kojem se približio novinarki: - A zato ti tako lipo pišeš o meni, je li Kate? - obratio joj se vrlo bahato i to njenim nadimkom i nastavio: - Potražit ću te na adresi stanovanja (iznio je adresu op.a.).

Budući da su uz njega bila dva pravosudna policajca, novinarka ga je zamolila da ponovi što je rekao, a Jakša je bez ikakvog ustručavanja to i učinio. "Potražit ću te kući da vidim kako si.“

Bez namjere da ulazi u bilo kakve razgovore s optuženim narkobossom, novinarka je nakon te prijetnje pogledom potražila dvojicu zatvorskih stražara koji su stajali uz Cvika, no izostala je bilo kakva reakcija s njihove strane. Predsjednik sudskog vijeća Zoran Matulović nije mogao čuti što se zbivalo jer je sudačka katedra poprilično udaljena od optuženičke klupe. U ovim trenucima je suđenje u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:35