NEAUTORIZIRANO BY VANJA NEZIROVIĆ

Direktor na HRT-u Guberina: Službenim autom HRT-a vozio sam jahtu na more

 Paun Paunović/CROPIX

- Ja sam prevezao svoju jahtu službenim automobilom HRT-a na more. Platio sam sve troškove i prijavio da ga koristim za privatne svrhe - otkrio je jučer Josip Guberina, direktor Glazbene proizvodnje na HRT-u. U medijima su ovih dana, naime, objavljene fotografije djelatnika HRT-a koji sa službenim vozilom javne televizije, s kojeg su prethodno skinuli oznake, prevoze jahtu tada nepoznatog vlasnika iz Zagreba prema Murteru, a kasnije prema Rijeci.

Iako se u medijima isprva nagađalo da je riječ o jahti Vanje Sutlića, od direktora Guberine dobili smo potvrdu da je to bio njegov brod.

- Ja sam prevozio svoju jahtu. Je li to sve? - pitao je Guberina koji nije bio raspoložen za daljnji razgovor. Ovih dana se u medijima oglasio glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer koji je objasnio da je doista riječ o HRT-ovom vozilu, koje je korišteno s putnim nalogom ‘za osobne potrebe’. Zaposlenici iz HRT-ovog programskog i poslovnog vodstva na mandatnom radnom mjestu, prema Odluci o detaširanju motornih vozila iz 2005. godine, naime, u okviru svojih prava, imaju i pravo na vozilo za osobnu upotrebu. Pritom sami plaćaju, objasnio je glasnogovornik Roemer, sve tekuće troškove.





‘Tata, a gdje je Hrvatska?’

Australski virtuoz na gitari Tommy Emmanuel napunio je ovaj tjedan malu dvoranu Doma sportova, a tijekom koncerta nasmijao je publiku ispričavši kako ga je prije koncerta nazvala kći Angelina kojoj je posvetio jednu od svojih pjesama. Počeo joj je uzbuđeno pričati kako se priprema za koncert te kako je sretan što opet nastupa u Zagrebu.

- A onda me Angelina pitala: ‘Tata, a gdje je to?’ - ispričao je Emmanuel koji je treći put nastupio u Hrvatskoj.









Josipović prvi rezervirao HND za 20.000 kuna, a želio ga i Nadan

Najtraženiji prostor u gradu za doček izbornih rezultata je dvorana Hrvatskog novinarskog društva koju su za tu večer željeli zakupiti Ivo Josipović i Nadan Vidošević.

No, tajnik HND-a Vladimir Lulić kaže da se Josipović prvi javio te da će prvi kat društva njemu iznajmiti, ali još ne zna po kojoj cijeni.

- Zar nemate formiran cjenik? - pitam ga.

- Znam da najam prostora za promcije koje traju oko tri sata stoji 1900 kuna s PDV-om, ali cijena najma u izbornoj noći ovisi o tome što će kandidati tražiti da im iznajmimo. Ovisit će o rasvjeti, o tome kada će se ljudi početi skupljati. Stvarno ne znam kolika će biti cijena?! - kaže Lulić. Na pitanje koliko je najam za prethodne dočeke parlamentarnih ili lokalnih izbornih rezultata stajao, glavni tajnik Lulić isprva je rekao da ne zna, ali nakon što se raspitao, utvrdio je da je ranije najam stajao oko 20 tisuća kuna.

- Ali to ne znači da će toliko stajati i Josipovića jer cijenu još nismo dogovorili - dodao je Lulić.









Ramiza Memedi: Svi me ‘žicaju’ otkad mi je muž u Saboru

Ramiza Memedi, supruga saborskog zastupnika Nazifa Memedija, kaže da ih Romi otkako je njezin suprug sjeo u klupu na Markovu trgu sad još više “žicaju”.

- Oni misle da je on svemoguć, a nije. Ali njima to nije jasno, pomognemo koliko možemo. Ali stalno nešto traže, daj posudi, da pomogni, daj ovo, daj ono... - kaže Ramiza Memedi, koja je i sama zaposlena jer je predsjednica udruge “Bolja budućnost”. Pomažu Romima pravnim savjetima te je, kaže, od 2000. godine do danas pomogla da oko 300-tinjak Roma dobije državljanstvo.









Šimonovićev raj na zemlji na otoku Hvaru za 240 tisuća eura

U uvali Lozna na otoku Hvaru kod mjesta Hvara vikendicu s izlazom na more, koja izgleda kao ‘raj na zemlji’, ima ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Ministar je svoju vikendicu uredno prijavio u imovinskoj kartici: kamena kućica ima 78 četvornih metara, a njezinu je vrijednost procijenio na 240 tisuća eura.

Na otoku Hvaru Šimonović posjeduje i zemljište koje se rasprostire na 52 tisuće četvornih metara, a njegovu vrijednost procijenio je na 250 tisuća eura. Neki su mu predbacivali da je upisao premalu vrijednost, ali je nedavno u jednom intervjuu ministar objasnio: - Imam zemlju na Hvaru daleko od vode, struje i mora, na četiristo metara nadmorske visine, i ta je zemlja u cijelosti upisana u moju karticu. Ako netko misli da je vrednija od deklarirane vrijednosti, rado ću mu je prodati po višoj cijeni.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:29