ŠTO BIH SI KUPIO

Duda za rave party s ekipom u koljevci

Dok neumorno sišu, duda titra u prekrasnim bojama, a ponosni očevi uživaju u sjajnim geekovskim trenucima

Idealna stvar za sve mlade geek tate ili one koji razmišljaju to postati. Ni dude više nisu ono što su bile. Ova duda s ugrađenim višebojnim LED svjetlima je gadget bez kojeg ne može proći niti jedan baby tulum. Pogotovo ako pripremaju rave party u svom krevetiću. Dok neumorno sišu, duda titra u prekrasnim bojama, a ponosni očevi sa smiješkom mogu uživati u sjajnim i blještavim geekovskim trenucima. Duda je opremljena i ortodontskom bradavicom, za koju bebe tvrde da je gotovo kao prava.

AUSUS EeePAD I Eee TABLET: Tanak, jak, a ima i kameru

Steve Jobs svake minute u svijetu uspije prodati 23 svoja iPada. Istina, riječ je o totalno cool proizvodu, i to je ono što mi smeta.

S toliko jakim marketingom, većina Amerikanaca si je utuvila u glavu da je sve što ima malu jabuku na sebi ultrasuper gadget kojeg moraš imati, bez obzira koliko je praktičan ili funkcionalan i, naravno, bez obzira koliko košta. No, Apple je svojim iPadom probudio učmalu kompjutorsku industriju i natjerao je da izađe na pravi smjer.

Ukratko, počelo je. Za ovogodišnji Computex expo u Taipeiju najavljeni su sljedeći noviteti: tableti i još tableta. No, prvi i najozbiljniji odgovor Apple stiže iz Acera. Njihova dva proizvoda - Asus EeePad and the Asus Eee Tablet - na tržište izlaze početkom 2011., odnosno u rujnu. Asus EeePad ima sve ono što iPad trenutno nema: pravi procesor (intel Core 2 Duo), web kameru, USB, operativni sustav Windows 7, a baterija koja traje do 10 sati također se može mjeriti s “Jobsovom pločicom”. Cijena će mu biti između 400 i 500 dolara. Nije ni preskupo za pravi kompjutor (ima multitasking i podržava flash).

Asus Eee Tablet zapravo je nova generacija e-readera, koji dolazi s dvomegapikselnom kamerom, mikro SD utorom i izdržljivom baterijom, a stajat će između 200 i 300 dolara,

Inače, prvi koncept tablet PC-ja osmislio je Microsoft 2002. godine. Tek da se zna.

Uzi taktička olovka: Ubodi, uzmi DNK, prijavi

Šetate psa kasno navečer u parku. Topla je lipanjska noć, uživate u tišini koju razbija blag šum li.

Vaš pas veselo trčkara od jednog drveta do drugog i svako pošteno zalije. Nekoliko koraka dalje iz grmlja iskače zamaskirani tip i prijeti da će vas pretući ako mu odmah ne date novčanik.

U tom se trenutku nameću dva scenarija: prvo, možete se okrenuti i pobjeći glavom bez obzira i, drugo, možete ga bocnuti svojom Uzi taktičkom olovkom i onda pobjeći.

Naravno, Uzi olovka nema nikakvu vatrenu moć, ali ima posebnu funkciju: posebno je smišljena da uzima DNK napadača, koji onda možete predati policiji.

Osim toga, vrlo oštar vrh olovke neće napadaču nanijeti po život opasnu ozljedu, ali će ga pošteno zaboljeti. Vrh je također dizajniran tako da njime možete razbiti i debelo staklo ako se ikada zateknete, primjerice, zarobljeni u automobilu.

Olovka je napravljena od aluminijske slitine koja se koristi za izradu zrakoplova, može pisati naopačke i pod vodom.

MSI WIND TOP AE2420 3D: Sse u jednom s 3D ekranom od 64 cm

Ovo je prvi “sve u jednom” PC na svijetu sa 3D ekranom osjetljivim na dodir, čiju sliku pokreće lijepih 120 herca (Hz). Ekran ima dijagonalu od 25 inča. Tvrtka MSI ovaj će proizvod predstaviti na dolazećem Cebitu 2010. Poseban je i po tome što su mu performanse vrhunske, i bez ozbira je li riječ o poslu, zabavi ili igranju, ovaj kompjutor nove generacije neće vas razočarati. Jedino njegovo ime zvuči pomalo čudno. Početak je dobar: “Wind Top”, a onda se stječe dojam kao da je tvrtki MSI ponestalo inspiracije pa su dodali AE2420 i upropastili dojam.

Jedino što ćete vjerojatno uz kompjutor uvijek imati krpu za čišćenje jer imam osjećaj da će ekran uvijek biti pun mrlji i otisaka vaših prstiju.

Izvali se, igraj se, slušaj, pogledaj

Ovu “fotelju” trebaju imati svi koji u svakom trenutku žele vrhunsku udobnost prožetu hi-tech diživljajem. Igrate li videoigre, čitate knjigu, slušate glazbu, učinite to sa stilom. Pyramat Gamebag 2.1 može biti i vrhunski dar. Ova fotelja dolazi za dva surround zvučnika ugrađena u zaglavlje, a u bok je smješten i subwoofer. Znači, bilo koji dio sobe pretvara se u vaše osobno kino. Sve što trebate je priključiti vaš Pyramat na laptop, igraću konzolu, MP3 ili DVD player i uživati.

Drveni minimalizam

Dok nije upaljena, izgleda kao minimalistički dizajnerski koncept koji će zbuniti vaše goste. Gledat će drvenu kocku koja stoji na vašem stolu ili komodi i koja je uključena u struju, ali se neće usuditi išta pitati kako ne bi ispali glupi. A vi se onda lagano odšećete do kocke i uključite je - i ona se tada pokazuje u svom pravom svjetlu.

Ovdje je riječ o dizajnerskom namještaju iz Francuske koji potpisuje Julian Robin, sve stranice kocke dužine su 20 centimetara, teška je oko dva kilograma, a u njezinu središtu svijetli fluorescentna žarulja maksimalne jačine 11 vata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:22