MLADA ZAGREPČANKA

FOTO: UPOZNAJTE KLARU PELEMIŠ, POSVE NETIPIČNU STUDENTICU 'Bavim se go-go plesom i studiram na dva fakulteta'

Nisam se mogla odlučiti između kineziologije i agronomije pa pohađam oba

Klara Pelemiš netipična je zagrebačka studentica. Studira na dva fakulteta - na Agronomskom i Kineziološkom fakultetu, a svaki slobodni trenutak provodi u teretani ili u kostimu go-go plesačice, plesa u koji se zaljubila prije dvije godine.

- Go-go ples je dosta naporan. Iza samog plesa stoji mnogo rada u teretani, moramo uvijek izgledati lijepo i fit, moramo se znati profesionalno našminkati, moramo znati raditi frizure jer nam to nitko drugi ne radi, već se o svemu same brinemo. Moramo znati komunicirati s publikom i znati nositi sve te kostime - kaže crvenokosa go-go plesačica koja svake subote nastupa u Green Goldu, zagrebačkom noćnom klubu s kojim agencija u kojoj pleše surađuje već dugi niz godina, a publika ju je mogla zamijetiti i na Ultra Europe festivalu koji se održavao u Splitu.

- Publika nas zna kao Ultra Angels i lijepo je nastupati na takvom festivalu, putujemo i nastupamo po cijeloj Hrvatskoj, ali i u Sloveniji, Makedoniji i Njemačkoj. Zovu nas svugdje - kaže mlada studentica koja pleše zajedno s 13 djevojaka, a agencija dva puta godišnje ima audicije za nove članice. Iako je ples njezin poziv i mnogo svog vremena ulaže upravo na to, trenutno joj je najbitniji fakultet. Ističe kako je obrazovanje najbitnije i da je sada pravo vrijeme da nauči sve što ju zanima. A kako je mnogo stvari zanima, nije se mogla odlučiti na odbir jednog fakulteta pa sada studira na dva zagrebačka fakulteta.

Pogrešne predrasude

- Paralelno studiram jer se nisam mogla odlučiti između Agronomskog i Kineziološkog fakulteta. Na Agronomskom fakultetu sam upisala hortikulturu i enologiju jer me jako zanimaju vina. Isto tako, želim postati trenerica pa sam na Kineziološkom fakultetu upisala kondicijsku pripremu sportaša - kaže 20-godišnjakinja kojoj je u prvom planu baviti se hortikulturom, ali ne namjerava odustati od treniranja. Kaže kako su oba fakulteta dosta zahtjevna te da su vrlo često prisutne pogrešne predrasude da je Kineziološki fakultet lagan, no mnogo mora učiti i za taj fakultet.

Predrasude postoje, kaže Klara, i kada kaže da je go-go plesačica.

- Sve se više prihvaća go-go ples, iako su i dalje ljudi puni predrasuda prema go-go plesačicama. Voditeljica Nina Bunjevac, kao i sve članice agencije First Entertainment, trude se podići go-go ples na novu razinu - govori simpatična studentica koja smatra da se nema čega sramiti.

- Poručila bih djevojkama da se ne smiju sramiti svoga tijela. Plesom se pokazuje erotičnost i ženstvenost ženskog tijela i njime poručujemo kako ne treba imati predrasuda prema ženskom tijelu - kaže studentica.

Humanitarni rad

Klara uvijek nađe vremena i za humanitarni rad. Sudjeluje u Rotaract klubu Zrinjevac, gdje je svakog utorka na sastancima i pomaže zajednici, što ju neizmjerno veseli.

- Raspravljamo o novim projektima. Prošlog Uskrsa u Domu za nezbrinutu djecu organizirali smo Easter Egg hunt, gdje smo sakrili jaja koja su djeca tražila - govori Klara i dodaje kako je prije dvije godina svakog petka volontirala i u dječjem vrtiću jer jako voli djecu, no još ne razmišlja o majčinstvu. Voli djecu, jednog dana ih želi imati, kaže i napominje kako je još uvijek mlada te da ima vremena za majčinstvo i obitelj.

Mlada Zagrepčanka još uvijek živi s roditeljima koji je u svemu podržavaju i nema se namjeru još neko vrijeme odseliti.

Studentica ima i tetovažu najpoznatije holivudske glumice Marilyn Monroe na lopatici, a mnogo vremena provodi brinući se za svoje tijelo. Nije joj teško sate provoditi u teretani, a taj trud definitivno se isplati. I nema problema s pokazivanjem svojeg tijela u koje ulaže mnogo vremena, kako na nastupima tako i na društvenim mrežama i preko medija. Nisu joj strani ni izbori za ljepotu koji su joj donijeli dobra iskustva.

Lijepa crvenokosa djevojka sudjelovala je u izboru za Najseksi Hrvaticu Nedjeljnog Jutarnjeg, a planira se prijaviti na Miss Fitness Bikini, što joj neće biti problem jer je sport njena svakodnevica. Na snimanju za izbor Najseksi Hrvatice na Brijunima dobro se zabavila, a mnogi su komentirali kako odlično izgleda.

Razmjena u Americi

Iako je danas najčešće u teretani kako bi bila fit za zahtjevne koreografije, Klara se oduvijek bavila nekim sportom - od plivanja, klizanja, penjanja te cheerleadinga, kojim se bavila tijekom učeničke razmijene u Americi. Provela je jednu godinu u Americi, a promijenila je čak tri srednje škole.

- U potpunosti sam se posvetila obrazovanju. Završila sam program međunarodne mature International Baccalaureate, odlično govorim francuski jer sam u srednjoj školi išla na dvojezični francuski, i stalno nešto novo učim - dodaje studentica koja voli i putovati. Stalno putuje, ima dosta prijatelja koji žive u inozemstvu pa ih često posjećuje, a tijekom boravka u Americi najviše ju je fascinirao San Diego u Kaliforniji.

- Putovala sam po Kaliforniji, bila sam u Las Vegasu i na Grand Canyonu i zaista volim vidjeti nova mjesta, a i s go-go skupinom često putujem - objašnjava studentica koja je aktivna i na društvenim mrežama te tako ostaje u kontaktu sa svima onima koje je upoznala na svojim putovanjima.

Kako je stalno u pokretu, što zbog nastupa, što zbog fakulteta, trenutno nema vremena za dečka. No, naravno, kada bi srela onog savršenog, ubacila bi ga u svoj raspored.

- Svi mi kažu da imam vrlo neobičan ukus kada su u pitanju dečki. Nemam neki tip muškarca da bih mogla opisati kako bi savršeni muškarac trebao izgledati. Zapravo, izgled mi je najmanje bitan. Važna mi je karizma, a savršeni muškarac mora imati dobar smisao za humor - dodaje 20-godišnjakinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:48