Kad bi barem ovo zrno riže moglo ispričati svoju priču; gdje je sve bilo, što se s njime događalo, s čime se susretalo i kako je zapravo postalo idealni dio mog rižota - rekao je najednom gotovo sjetno Tomo Horvatinčić i prekinuo tišinu i ritmično udaranje vilica u tanjure. Njegov rižoto sa škampima koje mu je u zoru poslao prijatelj iz Cresa doista zahtijeva punu koncentraciju, ne jede se sporadično, uz priču, već dok je vruć, te sekunde nakon što je dovršen.
Skuhao ga je sam gospodin Horvatinčić, a zove ga moj rižot, s naglaskom na prvom slogu, dalmatinski ili dubrovački. Muškarci su zapravo otamo odakle su im žene, zar ne? U ovom konkretnom slučaju druga žena, još uvijek veoma lijepa i vitka Nela, koja je toga dana ostala ‘na bregu’, njihovom velikom imanju pokraj S...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....