NA RUČKU S JUTARNJIM

Horvatinčić: Nakon projekta Cvjetni Zagreb će biti kao Milano

Čovjek kojeg Zagrepčani obožavaju mrziti ne odustaje od svojih graditeljskih vizija, jede ‘samo hrvatsko’, a najfinije mu je ono što sam skuha
 Danilo Dučak
Čovjek kojeg Zagrepčani obožavaju mrziti ne odustaje od svojih graditeljskih vizija, jede ‘samo hrvatsko’, a najfinije mu je ono što sam skuha

Kad bi barem ovo zrno riže moglo ispričati svoju priču; gdje je sve bilo, što se s njime događalo, s čime se susretalo i kako je zapravo postalo idealni dio mog rižota - rekao je najednom gotovo sjetno Tomo Horvatinčić i prekinuo tišinu i ritmično udaranje vilica u tanjure. Njegov rižoto sa škampima koje mu je u zoru poslao prijatelj iz Cresa doista zahtijeva punu koncentraciju, ne jede se sporadično, uz priču, već dok je vruć, te sekunde nakon što je dovršen.

Skuhao ga je sam gospodin Horvatinčić, a zove ga moj rižot, s naglaskom na prvom slogu, dalmatinski ili dubrovački. Muškarci su zapravo otamo odakle su im žene, zar ne? U ovom konkretnom slučaju druga žena, još uvijek veoma lijepa i vitka Nela, koja je toga dana ostala ‘na bregu’, njihovom velikom imanju pokraj S...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 23:19