PRIČA O 'ČUDESNOM LIJEKU'

‘Ne želim razgovarati o tome, u medijima je krenula hajka’

 facebook

Priču o tome da je otopina MMS čudesan lijek za oporavak djece u našoj je zemlji pokrenula Helena Begenišić Schlachter iz Dubrovnika, čije dvoje djece ima poremećaj iz spektra autizma. Osnovala je grupu na Facebooku “CD protokol Hrvatske”, koja ima 700 članova. Tamo joj većina roditelja izražava potporu, no nekoliko roditelja ju je zamolilo da im savjetuje u koji laboratorij poslati uzorak stolice djeteta. Nisu dobili savjete, a nisu ni vidjeli neki od nalaza djece čije se stanje poboljšalo.

H. Begenišić jučer nije željela razgovarati s novinarima, tvrdeći da ju je uznemirila medijska hajka koja se podigla protiv nje. Kaže da je njezina jedina želja spašavati djecu i da je proizvod koji svima preporučuje pomogao njenim mališanima. U grupi je prije nekoliko dana napisala da je ono što daju djeci dobro za njihovo zdravlje.

‘Nepobitan dokaz’

“Stručnjaci su potvrdili da ni jedna kemija nije dobra, ali da je ova nužna da se pobiju patogeni elementi u tijelu. Potvrdili su nam da u koncentraciji u kojoj mi djeci dajemo ovaj lijek to ne može štetiti. Puno bi veća šteta bila od toksina parazita u istom vremenskom periodu da ih se ne ubije. Uglavnom štetnost je 0,0000000002 posto, što je zanemarivo”, piše H. Begenišić, koja tvrdi da joj potporu u ovom načinu liječenja pruža i pedijatrica njene djece Nada Marković. No, doktorica tvrdi da je riječ o načelnoj potpori jer ona nije dovoljno stručna.

- Podržavam svakog roditelja koji želi pomoći djetetu. No, ja se ne bavim baš autizmom, ne znam ništa o MMS-u niti sam vidjela nalaze djece koja su ga uzimala. Kompetentnu procjenu može dati samo klinički neuropedijatar, a ja majku podupirem načelno - rekla je doktorica N. Marković.

Jedna od onih koji pružaju potporu ovoj grupi je i bivša predstojnica Centra za autizam Rijeka, Barbara Brezac Benigar. Ona kaže da je postala zagovarateljica ove metode liječenja jer se uvjerila u neobično brze rezultate.

- Potaknula sam neke roditelje da počnu s ovim načinom liječenja jer sam ih upoznala s iskustvima i istraživanjima doktorice Kerri Riviera. Na svoje oči sam vidjela mnoge parazite koji su izlazili iz djece. Različitih su vrsta, debljine i dužine, nerijetko od 15 do 50 centimetara, i nepobitan su dokaz da se njihova prisutnost odražava na prepreke u funkcioniranju, zbog čijih posljedica osoba dobiva dijagnozu autizma - kaže Brezec Benigar.

Posljedice za organizam

Dodaje da osobno ne smatra MMS kapi štetnima, a tvrdi i da to pokazuju istraživanja. Smatra da više otrova dobije tijelo djeteta jednim plivanjem u bazenu, nego u dvije godine CD protokola. Štetnost MMS-a ima tisuću puta manji učinak od štete koju napravi samo jedan parazit u tijelu, tvrdi.

- Ovo je prvi put da smo došli blizu ideji izlječenja autizma. Očekivanja smiju biti visoka jer su rezultati uvijek prisutni i pokazuju se kroz napredak djece. Štetnost ‘kemije’ je termin koji ovdje nema značenje jer organizam ne trpi posljedice. Njegova štetnost može se tumačiti samo agresivnim ponašanjem prema parazitu koji napada domaćina - dodaje B. Brezac Benigar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:19