JESENSKA SHEMA NA HTV-U

ADUTI S PRISAVLJA ‘Igra prijestolja’, sportski show i domaća serija ‘Na terapiji’

HTV je otkupio prvu sezonu višestruko nagrađivanog serijala ‘Igra prijestolja’, a emitirat će ga u listopadu.

Serijal “Igra prijestolja”, novi kviz, sportsko nedjeljno poslijepodne, novi dnevni talk show, kasnovečernji talk-show, nova domaća serija “Na terapiji”..., uz već gledateljima poznate emisije poput game-showa “Volim Hrvatsku” te “Plesa sa zvijezdama”, aduti su HTV-a za jesensku shemu.

Višestruko nagrađivan HBO serijal “Igra prijestolja”, temeljen na popularnom fantastičnom serijalu knjiga “Pjesma leda i vatre” Georgea R. R. Martina, epska je drama smještena u svijet Westerosa, gdje ambiciozni muškarci i žene, na dobru i zlu glasu, žive u zemlji u kojoj ljeta i zime mogu trajati godinama. Serija je dijelom snimana i u Hrvatskoj, a pobrala je brojne hvalospjeve kritike i publike. HTV-ovci su zasad otkupili prvu sezonu, a s njenim će se emitiranjem početi najvjerojatnije u listopadu.

Talk-show samo za žene

U listopadu kreće i novi kviz “The Chase” s Tarikom Filipovićem kao voditeljem. U tom britanskom game-showu koji se u originalu prikazuje na ITV-ju četvero natjecatelja igra protiv znalca koji skuplja bodove za banku. HTV-ovci još uvijek ne znaju koji će se genijalac suprotstaviti natjecateljima, a u kuloarima se govorka da bi to mogao biti Mirko Miočić. Za odgovore u ovom kvizu postoji vremenski limit, pa je nemoguće da natjecatelj, kao što smo imali prilike vidjeti u kvizu “Sve u 7”, svojim neznanjem i nesigurnošću natjera gledatelje da promjene program. “Ples sa zvijezdama” standardno će startati potkraj listopada, a nedjeljom ćemo i dalje u showu “Volim Hrvatsku” moći navijati za timove Renea Bitorajca i Gorana Navojca. Konkurencija će im na drugom programu nedjeljom biti lijepa Mila Horvat koja će voditi sportski show. Kao Milini suvoditelji spominju se Enes Bešlagić i Tarik Filipović.

U ovom trenutku još je nepoznata sudbina “8. kata”. Postoji mogućnost da se ta emisija emitira jednom tjedno, petkom iza “Dnevnika”, ali govorka se i da bi Daniela Trbović mogla dobiti svoj kasnovečernji talk-show. Uz to, svakodnevno na Drugom programu oko 18 sati prikazivat će se talk-show u kojem će se mijenjati voditelji, a planira se i pokretanje talk-showa namijenjenog ženskoj publici.

Emisija o poduzetništvu

Na Prvom programu moći ćemo gledati emisiju o poduzetništvu u kojoj će gledatelji moći pratiti cijeli proces od ideje do realizacije poduzetničkog projekta. Vraća se i emisija “Press klub”, u kojoj će gostovati novinari iz svih medija u Hrvatskoj, a u sklopu emisije “Iza ekrana” uvest će se i rubrika TV kritika, u kojoj će gostovati novinari koji prate televiziju. Kreće i nova domaća serija “Na terapiji”, rađena prema izraelskoj licenciji, koja bi se trebala ustaliti u programu od ponedjeljka do petka u 22 sata, s Anom Karić, Elvisom Bošnjakom i Leonom Lučevom u glavnim ulogama. Što se tiče Trećeg programa, tamo se nastavlja emitiranje filmskih klasika, ali starta i projekt “Večer povijesti” koji će se prikazivati nedjeljom navečer. Druga planirana novost na HTV 3 je “Dobro jutro, kultura” nedjeljom prijepodne, emisija mozaičnog tipa u kojoj bi se predstavljali najvažniji projekti iz kulture, znanosti i obrazovanja u nadolazećem tjednu. HTV 3 planira i emisiju “Treći portret”, svojevrsni TV-kalendar Trećeg programa, u kojoj bi, oslanjajući se na bogatu HTV-ovu Arhivu, davali kratak portret osobe iz kulture i znanosti koja je obilježila taj dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:10