KATOLIČKI SPEKTAKL

'AJMO DA ČUJEM OTAC! AJMO ISUS! ARENA POLUDI!' Vriska i gromoglasne ovacije u Zagrebu, donosimo nove prizore s najvećeg duhovnog koncerta u državi

 
 Youtube screenshot

Najveći koncert suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj - koncert 'Progledaj srcem' - održan je u subotu navečer u zagrebačkoj Areni.

U sada već tradicionalnom koncertu uživala je gotovo dupkom puna zagrebačka dvorana, a nastupili su, između ostalih, Alan Hržica, Rafael Dropulić Rafo i Ante Cash.

Program su najavili Marin Periš, inače voditelj emisije Božanstvena komedija na Laudato TV, i časna sestra Dijana Lončarek.

- Progledaj srcem o kojem će pričat' generacije i druge nacije. Dolazi časna, da čujem ovacije!, najavio je Marin Periš Dijanu Lončarek.

Okupljeni u zagrebačkoj Areni uzvratili su gromoglasnim pljeskom.

Časna Dijana stigla je zatim na pozornicu. Dok je ona pjevala stihove 'Progledaj srcem jer samo srce vidi ono nevidljivo', Periš se ubacivao u pjesmu s rap intervencijama.

- U Isusovo ime, gdje su barem dvojica, tu je i Isus i nebeska trojica, a gdje je 18.000 ljudi, tu je cijelo nebo! Arena poludi!, uzviknuo je, opet popraćen vriskovima i velikim pljeskom svih okupljenih.

Sestra Lončarek je nastavila pjevati, uz Periševe uzvike: 'Yo!' i 'Ajmo da čujem Otac! Reci Otac! Reci Isus! Reci Duh Sveti!', vikao je, a okupljeni su skandirali za njim.

- Arena leti! Arena skače! I sad zajedno!, vikali su Periš i sestra Lončarek, zatim nastavivši pjevati.

- Osjećaš to nešto u zraku!

Sve je nekako lijepo i svečano, i ti si mi svečana, crna haljina..., rekao je Periš.

- Da nije bilo Korizme, ja ne znam kako bih stala u ovu haljinu, našalila se časna sestra.

- Da nije bilo ove Korizme, ja ne znam kako bi se 18.000 ljudi smjestilo u Arenu. Bogu hvala!, rekao je Periš.

FOTOGALERIJA: U prepunoj Areni održan koncert 'Progledaj srcem'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:28