NAMJEŠTANJE UTAKMICA

Akcija Offside: Mjesec dana pritvora za 21 osumnjičenog

ZAGREB - Istražni sudac Županijskog suda Ratko Ščekić ispitao je u četvrtak poslijepodne 21 osobu osumnjičenu u akciji Offside te svima odredio 30 dana istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Dinu Laliča i Admira Suljića zadržat će u pritvoru i zbog opasnosti od bijega.

Jedini koji nije pritvoren je bivši nogometaš Varteksa Nikola Melnjak, za kojeg HTV neslužbeno doznaje da je USKOK-ov pouzdanik.

Njegovo se ime nalazi na popisu osoba protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu, a jedini je za kojega nije predloženo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Melnjak je danas mirno ispijao kavu u središtu Varaždina. Tvrdeći da nije ni bio uhićen, novinarima je rekao da ga je policija pozvala na obavijesni razgovor i da se on odazvao te da je, nakon što je policiji dao svoj iskaz u svojstvu svjedoka, pušten kući. Istaknuo je i da za nekoliko dana odlazi na probu u Slovačku te da je to rekao i policiji i oni nisu imali ništa protiv.

Međutim, osim za pokušaj namještanja utakmice Dinamo - Lokomotiva (3:1), 14. travnja ove godine, tereti ga se i za lažiranje poraza protiv Hajduka u Splitu 8. svibnja, i to kao jednog od trojice igrača Međimurja koji je za 35.000 eura pristao izgubiti s najmanje tri pogotka razlike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:23