ČIŠĆENJE PODZEMLJA

Akcija 'Šok 3': Zoran Pripuz javio se u policiju. Pušten nakon ispitivanja

Zbog pokušaja ubojstva Dušana Miljuša uhićeni su Darko Dakić i Đorđe Vuletić
 Mišo Lišanin/CROPIX

ZAGREB - Zoran Pripuz danas se ujutro dobrovoljno javio policiji te se trenutno nalazi na razgovoru u zgradi Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), piše Dnevnik.hr .

Tu je informaciju potvrdio i glasnogovornik MUP-a, Krunoslav Borovec. Pripuz se na obavijesnom razgovoru zadržao od 14 sati jučer, do jutros oko 11 sati, kada je pušten.

Podsjetimo, Pripuza je policija tražila sklopu akcije 'Šok 3' , koju su mediji proglasili udarom ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka na zagrebačko podzemlje . S njim i Nikicom Jelavićem već su prije pokušali kontaktirati, no obojica su bili nedostupni.

Tijekom 'Šoka 3' prošlog su tjedna uhićeni Darko Dakić i Đorđe Vuletić, a protiv njih je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva Dušana Miljuša i Josipa Galinca. U međuvremenu im je određen jednomjesečni pritvor i tereti ih se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva'.

Iako policija nije još pronašla nalogodavca, nada se kako će nova policijska akcija uroditi plodom. Pravne obrane Vuletića, Milenko Umičević, te Dakića, Ljiljana Planinić, najavila je žalbe na odluke o istrazi i pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:35