KAKO SU IH LAGALI

Ako želiš izgubiti kile, u poruci šalji ‘DA‘. I brojni naivni Splićani su poslali ‘DA‘, a onda je krenulo...

‘Optimalno gubljenje kilograma je 2 do 5 kg mjesečno. Nije do čaja nego do vas i vašeg organizma...‘ navodi se u toj poruci

b 1

 Screenshot Facebook/

Nadutost, otečenost, višak vode u organizmu, višak kilograma... Neka ovi problemi postanu prošlost. Izgubite četiri do sedam kilograma na prirodan i zdrav način. U komentaru napišite DA, šaljem preporuku - to je poruka koja s fotografijom žene na vagi, koja je navodno izgubila nekoliko kilograma, kruži raznim grupama u Dalmaciji. Mnogi su nasjeli, napisali u komentaru DA i onda im je u inboks došla poruka sljedećeg sadržaja.

image

b 1

Screenshot Facebook/

- Ovo niste znali o M....o čaju: Kad kupite kutiju čaja za mršavljenje, računajte za početak da ćete smršavjeti nekih 2-3 kg, ali i da ćete pokrenuti metabolizam. Tek od druge kutije očekujte gubljenje kilograma. Uvijek objasnimo kako se pije čaj i preporučujemo Anticelulit uz čaj jer je to odlična kombinacija za mršavljenje.

Brže "odlaze" kilogrami. Sve ovisi o organizmu... netko smršavi nakon popijenog čaja iz kutije - 7 kg, netko 5 kg, a netko i 10 kg... Ne možete očekivati čudo za mjesec dana, a ne pijete čaj redovito. Vi godinama taložite kilograme... Optimalno gubljenje kilograma je 2 do 5 kg mjesečno. Sve više od toga nije zdravo. Nije do čaja nego do vas i vašeg organizma... - navodi se u toj poruci. Naravno, čaj treba naručiti i platiti.

Ovako je tekao razgovor novinara Slobodne Dalmacije s internetskom prodavačicom:

Kolika je cijena čaja?

- 15,10 eura, čaj od koprive i petrovca.

Pa kako čaj od koprive može pomoći u mršavljenju?

- Nije samo kopriva. Čisti organizam, potiče metabolizam, izbacuje vodu.

Varate ljude. Treba vas prijaviti inspekciji zbog krivog deklariranja proizvoda.

Nutricionist: Prijevara i glupost

- Skidanje kilograma se vrši na način da se ide u kalorijski deficit, bilo da se smanji broj unesenih kalorija ili da se ih se potroši tjelovježbom. Nikakvi čajevi vam neće pomoći da skinete kilograme, tj. da ga pijete, sjedite doma i čekate da se kilogrami tope.

Zeleni čaj, doduše, može pomoći u sagorijevanju masnoća i općem dobrom stanju organizma, ali morate se baviti tjelovježbom.

No, koliko vidim na pakiranju, ovdje se radi o čaju od koprive i petrovca. Petrovac se može koristiti za neke probavne probleme, probleme jetre poput žutice (hepatis A), proljeva, gihta i sl. Listovi koprive su bogati mineralima i vitaminom C, čaj se može koristiti za izbacivanje tekućine iz tijela.

U narodnoj predaji se govorilo da kopriva čisti krv. Međutim, te biljke ne utječu na mršavljenje ili topljenje kalorija, to na takav način ne radi ni jedna biljka, stoga je reklama za čaj klasična prijevara i notorna glupost i na to nasjedaju ljudi koji se ne žele pomučiti nego smršavjeti preko noći.

A to ne postoji i jedino što će smršavjeti je njihov novčanik - kaže jedan splitski nutricionist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 03:50