SRETAN I STRESAN DOGAĐAJ

AMELIE DAMIJANIĆ ROĐENA NA PUTU ZA PULU U VOZILU HITNE POMOĆI Tata i vozač slavili na odmorištu Limski kanal

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Leoneli Damjanić trudovi su krenuli nešto iza ponoći 14. kolovoza. Nju i njezinog supruga Mateja trudovi nisu iznenadili pa su odmah sa svim potrebnim stvarima sjeli u automobil i krenuli prema Puli, piše Glas Istre.

Međutim, Leonela je vrlo brzo osjetila da ovi trudovi neće trajati do jutra, pa čak ni do Pule. Matej je okrenuo 194 i zamolio djelatnike hitne pomoći da krenu pred njih. Prema njima je krenula hitna pomoć iz Poreča.

Tim hitne pomoć koji su činili doktorica Maja, medicinska tehničarka Snježana i vozač Dragan Leonelu je preuzeo na ulazu na Istarski ipsilon u Višnjanu. Matej je u svojem automobilu krenuo za njima.

Samo što je Leonela u pratnji tima hitne pomoći krenula prema Puli, vozilo hitne moralo je stati jer je bilo vrijeme za porod.

Oba su vozila stala na odmorištu Limski kanal i tako se malena Amelie Damjanić rodila u 00.43 u vozilu hitne pomoći iznad Limskog kanala, niti sat vremena od početka trudova, na pola puta do pulskog rodilišta.

- Ovim putem htjeli bismo zahvaliti zaposlenici na centrali kojoj ne znamo ime, a koja se javila na naš poziv, jer nam je smireno pomagala kroz nekoliko telefonskih poziva koje smo joj uputili do dolaska hitne pomoći. Neizmjerno smo zahvalni i timu Hitne medicinske pomoći iz Poreča koja nas je presrela na ulazu na Istarski ipsilon u Višnjanu i preuzela moju suprugu. Tim su činili doktorica Maja, medicinska tehničarka Snežana i vozač Dragan koji su odradili i mnogo više no što se od njih traži, rekao je Matej za Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:18