EU IZBORI

AMSTERDAMSKA KOALICIJA SE ŽALILA DIP-u 'Nije moguće da nismo dobili ni jedan glas, pa ondje je glasovao naš Jozo Radoš'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.06.2019. u 19:27

Zagreb, 130516.
Hotel Westin.
Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH organizirao je u Kristalnoj dvorani hotela Westin konferenciju pod nazivom Europski put Bosne i Hercegovine: Izazovi i perspektive.
Na fotografiji: Jozo Rados, clan Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH te Kosovom.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

 

Amsterdamska koalicije požalila se Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kako nije moguće da na izborima za Europski parlament, na biračkom mjestu na kojemu je glasovao njen kandidat Jozo Radoš, nije dobila ni jedan glas, DIP je provjerio 'stvar' i utvrdio da su glasovi te Koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte, pa je naložio da se izmjene objavljeni rezultati izbora.

Radoš, kandidat Amsterdamske kolacije, glasovao je na biračkom mjestu u zagrebačkom Studentskom gradu, pa nije moguće da naša lista nije dobila niti jedan glas, požalilo se DIP-u Glas, dio Amsterdamske koalicije.

DIP je izvršio uvid u Zapisnik o radu biračkog odbora sa 'spornog' mjesta iz kojeg je proizilazilo da lista spomenute koalicije nije dobila ni jedan glas, te da ni jedan od kandidata na njoj nije dobio preferirani glas.

Uvidom, međutim, u važeće glasačke listiće utvrđeno je da je lista Amsterdamske koalicije dobila 23 glasa, a da su preferirane glasove dobili Jozo Radoš (4), Zoran Bahtijarević (5), Silvano Hrelja (2), Mira Morović (1),  Krešo Beljak (2) i Anka Mrak-Taritaš (7).

Uvidom u važeće listiće i Zapisnik utvrđeno je da su glasovi koji pripadaju listi Amsterdamske koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Hrvatske. DIP je stoga zaključio da treba izmjeniti utvrđene i objavljene Rezultate izbora.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo