RAT ZA 'ŽUTU KUĆU'

Ana Lederer je jedina ispunila sve uvjete za intendanticu HNK

Kazališno vijeće HNK želi zadržati Anu Lederer
Zagreb, 240212.Trg Marsala Tita.Hrvatsko Narodno kazaliste.Komemoracija Zlatku Crnkovicu, istaknutom dramskom umjetniku, kazalisnom, televizijskom i filmskom glumcu, koji je cijeli zivot posvetio glumi i kazalistu ostvarivsi niz kreacija koje ulaze u povijest suvremene hrvatske kazalisne i filmske umjetnosti.Na slici: Ana Lederer, intendantica HNK.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Kazališno vijeće zagrebačkog HNK, na čelu s Duškom Ljuštinom, ravnateljem Kerempuha, preporučit će Andrei Zlatar, ministrici kulture i Milanu Bandiću, zagrebačkom gradonačelniku, Anu Lederer za novu-staru intendanticu.

Naime, za njezine protukandidate, dr. Sibilu Petlevski i mr. Velimira Viskovića, sedmeročlano vijeće zaključilo je da nisu predali sve potrebne papire.

Predsjednik Kazališnog vijeća zagrebačkog HNK Duško Ljuština o tome kaže:

- Još na prošloj sjednici, 28. lipnja, Kazališno vijeće jednoglasno je zaključilo da je jedino Ana Lederer ispunila formalne uvjete za kandidaturu. Na ovoj sjednici danas Vijeće je, opet jednoglasno, odbilo žalbu Sibile Petlevski. Zatim se glasovalo o programu Ane Lederer, koji su poduprla četiri člana vijeća a tri su bila protiv njezina programa. Nema nikakvog govora da je posrijedi nekakvo lobiranje za Ledererovu. Uostalom, uloga Vijeća je precijenjena. Komandant parade je ministrica kulture.

Nataša Petrinjak, glasnogovornica Ministarstva kulture, pak objašnjava:

Sibila Petlevski nije predala kopiju radne knjižice, kojom se potvrđuje radno iskustvo a Velimir Visković nije predao potvrdu o poznavanju stranog jezika.

Uz Ljuštinu, u Kazališnom vijeću HNK su Vladimir Stojsavljević i Krešimir Seletković kao predstavnici Ministarstva kulture, glumac Matko Raguž, kao predstavnik Grada Zagreba, Luka Dragić, predstavnik Drame HNK, Mihaela Devald ispred Baleta HNK i Danijel Martinović ispred Opere HNK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:00