PREMIJER U DUBROVNIKU

ANDREJ PLENKOVIĆ 'Europska komisija upoznata je s odlukom Vlade za plaće u brodogradilištima. Sezona? Još jedna rekordna...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 31.08.2018. u 16:30

Dubrovnik, 310818.
Premijer Andrej Plenkovic sastao se sa gradonacelnikom grada Dubrovnika Matom Frankovicem i prisustvovao potpisivanju Ugovora Nabava autobusa za Libertas Dubrovnik d.o.o. Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

Andrej Plenković

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u petak u Dubrovniku kako je Europska komisija obaviještena o odluci Vlade RH kojom je omogućena plaća radnicima Uljanika i 3. maja.

Plenković je istaknuo kako Vlada nastoji pronaći rješenje o svim ključnim temama, bez obzira jesu li u programu Vlade ili nisu.

- Baš kao što sam im rekao na sastanku prije nekoliko dana, radnici Uljanika i 3. maja dobili su plaće - rekao je Plenković.

Komentirao je i mađarsku odluku o neizručenju Zsolta Hernadija Hrvatskoj unatoč odluci Europskog suda riječima kako nadležno ministarstvo još uvijek nije dobilo službenu dokumentaciju.

- Kad dobijemo dokumentaciju, reagirat ćemo sukladno zakonu i zaštiti hrvatskih interesa - izjavio je Plenković.

No premijer nije htio dati komentar na intervju koji je Ivica Todorić u četvrtak dao za Novu TV.

U kontekstu projekta izgradnje Pelješkog mosta najavio je jačanje suradnje s NR Kinom.

- Projekt izgradnje Pelješkog mosta promijenio je odnos i pogled Kine prema Hrvatskoj. Iduće godine imat ćemo veliki sastanak u Hrvatskoj na razini premijera, kineskog te još šesnaest iz Srednje i Istočne Europe. Bit će to prilika i za bilateralni susret. Otvorili smo veliku novu komunikaciju - istaknuo je premijer.

Osvrnuo se i na rezultate turističke sezone, ocijenivši je "jako dobrom" te "još jednom rekordnom".

- Očekujemo oko 4 do 5 posto više noćenja i dolazaka. Time smo premašili naše projekcije. Možemo očekivati 19 milijuna turista i 105 milijuna noćenja. To je za Hrvatsku ogroman broj. Vjerujem da ćemo ostvariti i veće prihode, zahvaljujući investicijama u turizmu, prošle godine od milijardu, a ove 840 milijuna eura. Bitno je raditi na održivosti ponude - zaključio je Plenković. 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo