GLAVOBOLJA I VRTOGLAVICA

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA ZBOG BLAŽEG MOŽDANOG UDARA ZAVRŠIO U BOLNICI Osjeća se dobro, ali zadržali su ga na liječenju: 'Sutra nastavljamo s pretragama'

 
Andro Krstulović Opara
 Tom Dubravec / CROPIX

>>> NOVO 16:50 Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara doživio je blaži moždani udar zbog kojeg je zadržan na Odjelu neurologije KBC Split, potvrdio je ravnatelj bolnice Ivo Jurić.

Ravnatelj bolnice Ivo Jurić je na popodnevnoj izvanrednoj konferenciji za medije ispred bolnice rekao da je Andro Krstulović Opara u bolnicu primljen u subotu navečer zbog glavobolje i vrtoglavice.

"U tijeku je dijagnostička obrada. Obavili smo preglede i utvrdili manje krvarenje u mozgu. Dobro se osjeća. Pozdravlja vas, a sutra ćemo nastaviti pretrage", kazao je ravnatelj Jurić.

Prethodno su i iz ureda grada medije izvijestili da je gradonačelnik zbog vrtoglavice sinoć završio u bolnici gdje je zadržan na liječenju.

---------------------------------

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, u subotu navečer, u hitnoj službi Klinike za neurologiju KBC-a Split, primljen je na bolničko liječenje. On je medicinsku pomoć zatražio zbog izražene glavobolje i vrtoglavice. Nakon dolaska u bolnicu obavljena je osnovna dijagnostika i neurološki pregled, te je odlučeno da Opara ostane na opservaciji na Firulama, piše Slobodna Dalmacija.

Kako doznajemo, gradonačelniku je između ostalog napravljen i MSCT pregled. Prema bolničkim informacijama, nakon prespavane noći i medicinske skrbi, gradonačelnik je tijekom jučerašnjeg dana bio znatno bolje.

Bolničke pretrage

– Gradonačelnik je zatražio pomoć zbog glavobolje i vrtoglavice, sada se osjeća dobro, te će nekoliko dana biti zadržan u bolnici kako bi se obavile sve potrebne pretrage – rekao je prof. dr. Ivo Jurić, ravnatelj KBC-a Split.

Inače, zasigurno iznenađuje informacija kako je Opara završio na bolničkom liječenju jer u svakom svom medijskom nastupu odavao dojam muškarca u dobroj fizičkoj formi, a i veliki je ljubitelj vožnje biciklom.

Kako neslužbeno doznajemo, i u subotu ujutro, dakle samo nekoliko sati prije no što je zatražio medicinsku pomoć, Opara je viđen s obitelji u šetnji Marmontovom ulicom, a poslijepodne je, navodno, vozio i bicikl po Marjanu.

Bilo kako bilo, za očekivati je da će se gradonačelnik brzo i uspješno oporaviti, da će mu zdravstveno stanje biti dobro i da će se uskoro vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, što mu od srca želimo. Kako je Grad Split izvijestio medije, sve službene obveze gradonačelnika raspoređene su njegovim zamjenicima Jeleni Hrgović i Ninu Veli, te Grad Split nastavlja funkcionirati po svom uobičajenom rasporedu, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:17