Do zabrinjavajućeg otkrića došli su u udruzi Dalmatinski pršut. Naša tradicionalna delicija posljednjih se godina čini od uvozne svinjetine, ako je to uopće svinjetina, kojoj često ne znamo podrijetlo. Na buri i hladnom dimu od grabovih panjeva suše se nekakve bogtepitaj šunke uzgojene gdjekad u Austriji, gdjekad u Mađarskoj, tu i tamo u Danskoj ili Nizozemskoj, a ima je i iz Njemačke, Španjolske ili čak Kine.
Užasan je nered na tržištu, da je uzeti hrpu suhomesnatih proizvoda iz naših samoposluživanja i od njih pokušati ponovno sastaviti beštiju, ispao bi takav međunarodni svinjski frankenštajn da bi to bilo užasno i pogledati.
Nogice bi predstavljale Belgiju, uši Južnoafričku Republiku, rebra Kanadu, a u švargli bi se zatekao čitav južnoamerički kontinent. Kod pa...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....