SNIMKA NA YOU TUBEU

AUDIO Poslušajte što je ministar Jovanović poručio ogorčenim roditeljima neupisanih učenika!

Kastela, 100912.Danas su neupisani ucenici u skoli Brace Radic u Kastelima usli u razred. Ravnatelj Petar Vrbanic je obecao da ce svi problemi biti rijeseni i da ce se ucenici upisati.Skolu je posjetio i ministar Zeljko Jovanovic u pratnji glasnogovornice Ivane Kalogjere, te se sastao s ucenicima i roditeljima. Nakon sastanka ministar nije davao izjave nego je izasao na sporedni izlaz i napustio skolu.Foto: Jakov Prkic / Cropix
 Jakov Prkić / CROPIX / CROPIX

Nakon što je jučer ujutro Petar Vrbanić, ravnatelj Srednje škole "Braće Radić" u Kaštel Štafiliću, pozvao 42 neupisanih učenika da pristupe nastavi i zatražio ostavku ministra obrazovanja Željka Jovanovića i njegovu javnu ispriku, kasnije tog dana školu je posjetio i sam ministar.

On se sastao s roditeljima, a nakon sastanka školu je napustio na sporedni izlaz, pa novinarima nije otkrio što je rečeno na sastanku.

Međutim, audio snimka ministrova razgovora s roditeljima naknadno je objavljena na YouTubeu.

- Što god tko rekao, i štogod tko mislio, meni su na prvom mjestu interesi djece - započeo je Milanović.

- Smatram da ste se jako grubo poigrali s vašom djecom. Prvi put u životu da budućnost vaše djece ovisi o njihovom uspjehu i radu, vi im šaljete poruku da je to potpuno nebitno. Potpuno nebitno djeco kako ste učili, kakve ocjene imate, upisat ćete se protiv zakona, protiv propisa. Ako je to poruka roditelja svojoj djeci, onda ste jako pogriješili, ja vam to moram reći - poručio je ministar.

Poslušajte što je sve rečeno u ministrovom razgovoru s ogorčenim roditeljima.

Podsjetimo, problem je nastao zbog zbog odluke MZOS-a da ne dozvoli upis za 42 učenika jer nisu ostvarili bodovni prag od 36 bodova. Radi se o učenicima koji su željeli upisati četverogodišnje školovanje za zanimanja poljoprivredne struke.

Ravnatelj škole je izrazio bojazan da će, ako se tih 42 učenika ove godine ne upišu, srednja škola "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću nakon 60 godina postojanja izgubiti učenike za poljoprivredna zanimanja. Prethodnih godina učenici su se upisivali u poljoprivredna zanimanja u toj školi iako nisu ostvarili bodovni prag zbog potrebe za školovanjem takvih zanimanja.

Zbog cijelog slučaja, jučer je ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) uputilo prijedlog za razrješenje ravnatelja srednje škole "Braća Radić" Kaštel Štafilić - Nehaj te zahtjev za raspuštanje školskog odbora te škole, a kako je najavio ministar Željko Jovanović, određene sankcije zbog istupa vezanog uz taj slučaj snosit će i pročelnik za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije Zdravko Omrčen.

Ante Sanader: Ministar Jovanović se ponaša 'milicijski', treba podnijeti ostavku

SPLIT- Predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog odbora HDZ-a i župan Ante Sanader na današnjoj je konferenciji za novinare poručio da bi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zbog onemogućavanja upisa 42 učenika u četverogodišnje školovanje za poljoprivredna zanimanja u srednjoj školi “Braća Radić” u Kaštel Štafiliću trebao podnijeti ostavku te je optužio ministra da se ponaša “milicijski”.

Sanader je kazao da je današnja konferencija za novinare sazvana kao reakcija na jučerašnji "milicijski upad ministra Jovanovića u ranim jutarnjim satima u našu županiju”, a tim je postupkom "ministar nastavio praksu ove vlade i ministara koji dolaze po županijama tiho i ne najavljujući se ljudima u županiji”.

Sanader smatra da ako je netko napravio propust što su 42 učenika upisana u četverogodišnji program za poljoprivredna zanimanja bez potrebnih 36 bodova, onda odgovornost treba snositi taj tko je napravio propust, a ne djeca.( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:21