'BILI SU IZNIMNO NEUREDNI'

AUTOBUSNI PRIJEVOZ IZ VARAŽDINA 'Djevojka iz Koprivnice i turisti u Slunju nisu smjeli u bus jer su bili blatnjavi i smrdljivi. Vozač je bio u pravu'

Koprivničanka A. L. i još četiri stranca vraćali su se s Momento Demento festivala kad ih je vozač autobusa odbio povesti
Ilustracija, arhivska fotografija
 Dubravko Darabus / CROPIX

Iz Autobusnog prijevoza Varaždin, čiji vozač je u utorak u 13.20 sati u Slunju odbio u vozilo pustiti Koprivničanku A. L. i još četvero stranaca uz objašnjenje da su prljavi, potvrdili su nam događaj i rekli da je njihov djelatnik postupio ispravno.

'NE MOŽETE UNUTRA, PRLJAVI STE' Nepristojni vozač autobusa putnicima upropastio godišnji odmor

- Točno je da je autobus naše tvrke stao na tom autobusnom stajalištu s namjerom da pokupi putnike sa stajališta, no kako je po zaustavljanju autobusa posada vidjela da je spomenuta grupa putnika iznimno neurednog izgleda (bili su, između ostalog, i blatnjavi i neugodnih mirisa) odbila je iste pustiti u autobus, sve sukladno Pravilniku o uvijetima za prijevoz putnika i stvari autobusima, članak 19. U istome stoji da na prijevoz nismo dužni prihvatiti 'osobe koje svojom odjećom mogu nanijeti štetu putnicima ili vozilu'', napisali su nam u priopćenju.

Podsjetimo, 26-godišnjakinja je išla s obližnjeg festivala psihodelije Momento Demento, a četvero turista se žurilo na avion u Split. A. nam je ispričala da je istina da su imali blatnjave cipele jer je posljednjih dana padala kiša, a na festivalu su bili nekoliko dana. Iako su vozaču ponudili da se preobuku, nije ih doživio. Djevojka kaže da je izgledala normalno, a da su stranci imali dreadlockse. Diskriminacijom je zgrožena.

- Ne mogu vjerovati da se ovo dešava u zemlji u kojoj živim i da takvi bezobrazni, iskvareni, neobrazovani ljudi rade dok imamo toliko nezaposelnih koji bi sigurno bolje obavljali taj posao. Sram me što živim u ovako zadrtoj sredini, rekla je A., koja je IT stručnjakinja.

AP Varaždin ne vidi svoju grešku i tvrde da su sve napravili 'kako bi drugi putnici u autobusu putovali do svojih odredišta pod prihvatljivim uvjetima'.

- Prema našim saznanjima, iste ili slične probleme s neurednošću putnika na toj liniji u navedeno vrijeme imali su i drugi prijevoznici i nisu ih željeli prihvatiti u svoj autobus. Zbog navedenog žalimo, ali svjesni ste i vi da se određenih pravila ponašanja moramo svi držati, naročito na sličnim linijama', napisali su u odgovoru na naš upit o incidentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:56