SUKOB U HDZ-U

BAČIĆ 'Culej mi je rekao kako je logično da će podržati Kolindu' CULEJ 'Nisam mu rekao za koga ću glasati'

 
Stevo Culej
 CROPIX

Samo dva dana nakon sastanka vodstva HDZ-a, s kojeg je svim članovima stranke poručeno da se tijekom predsjedničke kampanje ponašaju odgovorno i kako se od svih očekuje da aktivno podrže Kolindu Grabar-Kitarović, jučer ujutro HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej, poznat po kontriranju politici šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, dao je izjavu koju su mnogi shvatili kao njegovu podršku Miroslavu Škori.

Na pitanje koga podržava, odnosno za koga će glasati na izborima, Culej je novinarima rekao kako on ima “svog kandidata”. Šefa Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića pitali smo hoće li Culej biti sankcioniran zbog izjave koja se može pročitati kao podrška Škori, a ne HDZ-ovoj kandidatkinji, posebno nakon što je vrh stranke u ponedjeljak donio “pravila igre” za sve članove, od kojih se očekuje jasna podrška predsjednici.

- Razgovarao sam s kolegom Culejem. Kaže kako nije rekao da će podržati Škoru, već da on im svog kandidata. Pitao sam ga misli li na kandidata ili kandidatkinju, odnosno hoće li podržati predsjednicu, a on mi je rekao kako je logično da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović - rekao je Bačić.

Culej nam je kasnije potvrdio da je o svojoj izjavi razgovarao s Bačićem, ali da mu nije otkrio za koga će glasati. - Točno je da sam Bačiću rekao kako je logično da podržim predsjednicu. No nisam mu rekao za koga ću glasati - kaže.

Na naše inzistiranje je li namjerno koristio muški rod - kandidat, te je li pritom mislio na Škoru, Culej je rekao: “Novinari su me pitali za koga ću glasati i ja sam im rekao kako ću glasati za svog kandidata, a kandidat može biti i muško i žensko, je li tako?” Šef HDZ-a Plenković jučer je poručio kako od svih HDZ-ovaca očekuje da budu odgovorni i konstruktivni i u kampanji i na izborima. Što se tiče Culejeve izjave, Plenković je rekao kako je nije još vidio i da je treba provjeriti, te da s njim nije razgovarao o tome jer je bio zauzet odgovaranjem na pitanja zastupnika tijekom aktualnog sata.

- Nisam ja nikakav psihoterapeut. Imate predsjednika stranke, tijela stranke, vodstvo, zacrtanu politiku koja postiže rezultate, koja je racionalna, normalna, dobra za HDZ i društvo, i mislim da nakon tri godine mandata onaj tko hoće vidjeti fakte, vidi. Tko ih ne želi vidjeti, neće ih nikada vidjeti - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:15