ŠIROKE RUKE

Bandić donirao stan za teško bolesnu sisačku djecu

Na donatorskoj večeri za djecu oboljelu od malignih bolesti prikupljeno je 230.000 kuna od čega je 100.000 kuna donirala županija, a ostatak gospodarstvenici, političari i građani Siska.
Zagreb, 141009.Studentski dom Stjepan Radic.Obilazak gradilista dvaju novih paviljona u Studentskom domu koji bi trebali biti gotovi do kraja godine 2009.Na slici: Gradonacelnik grada Zagreba Milan Bandic, Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi/CROPIX

SISAK - U povodu 18. listopada, svojeg dana, branitelji Sisačko-moslavačke županije incirali su onivanje Zaklade "Victoria" za djecu oboljelu od malignih bolesti i drugu teško oboljelu djecu s područja županije.

Drago Umičević, predsjednik Koordinacije braniteljski udruga, istaknuo je kako je evidentirano 39 teško oboljele djece na području županije.

Na donatorskoj večeri u hotelu Panonija u nedjelju navečer prikupljeno je 230.000 kuna od čega je 100.000 kuna donirala županija, a ostatak gospodarstvenici, političari i građani Siska.

Supokrovitelj Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zakladi je na korištenje dao jedan stan u Zagrebu kojeg će moći koristiti bolesna djeca i njihovi roditelji u vrijeme terapija u zagrebačkim bolnicama.

Osim Milana Bandića, donatorskoj večeri u Sisku prisustvovale su Vesna Pusić i Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinje za predsjednicu države, saborski zastupnici Igor Dragovan, Milanka Opačić, Gordana Sabol, Mirando Mršić, među gospodarstvenicima primjećeni su Željko Žužić, vlasnik Soliduma, Ivan Marković, vlasnik Reful marine, a pažnju je privlačila nazočnost čuvenog iscjelitelja iz Maroka Mekkia Torabia.

Županica Marina Lovrić Merzel istaknula je kako joj je žao što donatorskoj večeri za bolesnu djecu nisu nazočili saborski zastupnici i županijski vijećnici iz redova HDZ-a, HSS-a i HSLS-a.

- Šteta je da politika baci sjenu na jednu tako dobru akciju, rekla je županica Marina Lovrić Merzel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:56