UVRIJEDIO NOVINARKU

BANDIĆ SE ISPRIČAO ZBOG SEKSISTIČKE IZJAVE, ALI U SVOM STILU 'Što se babi htilo, to se babi snilo, ispričavam se. Bez vas bih bio mali šepavi mrav'

 
Milan Bandić
 Marko Todorov / CROPIX

Nakon što je izjava zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića upućenog novinarki N1 televizije Matei Dominiković izazvala brojne osude, Bandić se danas ipak ispričao.

Podsjetimo, novinarka Matea Dominiković u utorak je na konferenciji za novinare Bandiću postavila niz pitanja o GUP-u, tzv. "Zagrebačkom Manhattanu" i drugim temama, a Bandić joj je odgovorio uvredljivim i seksističkim riječima: "Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno.“

Njegovu su izjavu oštro osudili Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, a Hrvatsko novinarsko društvo od Bandića je zatražilo da se ispriča.

Povodom toga su Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) pokrenuli zajedničku kampanju "Samo odgovorite na pitanje" zbog, kako navode, učestalog vrijeđanja novinarki i novinara koje prakticiraju političari izbjegavajući odgovore na novinarska pitanja.

Bandić je danas ipak ponudio ispriku, rekavši da je sve izvučeno iz konteksta.

'Svima onima koji su to izvukli iz konteksta i tumače na svoji način - što se babi htilo, to se babi snilo, ispričavam se. Jesmo li se dogovorili, ispričavam se svima onima. Da nema vas, mene ne bi bilo, ja neću protiv sebe. Bez vas ja bih bio mali šepavi mrav. Prema tome, moja isprika', rekao je Bandić, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:31