JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ

BANDIĆEVA ZAMJENICA O IZGLASAVANJU PRORAČUNA 'Tri zastupnika nisu nas koštala ništa, oni su svoje ruke digli iz ljubavi prema Zagrebu i Zagrepčanima'

Jelena Pavičić Vukičević
 Darko Tomaš / CROPIX

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević, koja trenutno zbog Bandićevog bolovanja upravlja Zagrebom, komentirala je za Dnevnik Nove TV glasanje Gradske skupštine o zagrebačkom proračunu.

Bandića su spasila tri zastupnika. Radi se o Miroslavu Polovancu (HSLS), Jozi Milićeviću (Nezavisna lista Zagreb) i Iliji Ćoriću (HSS), koji su svi izbačeni iz svojih stranaka zbog prelaska na Bandićevu stranu. Na otvoreno pitanje Mislava Bage koliko su ti ‘zastupnici koštali’, Vukičević je rekla:

- Oni nisu koštali naravno ništa. Ali, dok župan Komadina u Primorsko-goranskoj županiji iz drugog pokušaja usvaja proračun, njemu se ne postavlja ovakava pitanja, pa je vrlo indikativno da se ona postavljaju samo nama u gradu Zagrebu. U proračunu gdje od osam milijardi kuna 950 milijuna kuna izdvajamo za dječje vrtiće, gdje izdvajamo za niz socijalnih programa, gdje imamo i stanogradnju i škologradnju, gdje se dobro živi... Mislim da se glasa za proračun iz ljubavi prema Zagrebu i Zagrepčanima.

Rekla je da je sigurna da spomenuti trojac kao ni njihovi najbliži neće imati nikave poslovne odnose s Gradom ili Holdingom u sljedećem razdoblju i dodala:

- Ne radi se o političkoj kupovini. Radi se o tome da smo u svom proračunu za 2019. godinu odgovorili na najbitnije teme i najbitnije probleme naših sugrađana. I mislim da su gradski zastupnici pokazali itekako odgovornost, dok smo tjednima bili svjedoci da su iz njihovih političkih stranaka, pa i putem medija, da su se ljudi prozivali, da se zapravo stvarala jedna klima koja je onemogućavala gradske zastupnike da kvalitetno prouče proračun i da kvalitetno na njega odgovore.

Na pitanje koliko je Bandićev kratkotrajni dolazak u Skupštinu utjecao na izglasavanje proračuna, Vukičević je odgovorila da smatra da ‘su zastupnici itekako kvalificirano razmislili i donijeli svoju odluku’. Nije joj poznato da se netko od trojice ‘spasitelja’ sastao s gradonačelnikom ranije jer je Bandić bio u bolnici, piše Dnevnik.hr. A ne smatra ni da je premijer Andrej Plenković utjecao na rezultat ishoda:

- Čula sam i takve konstrukcije. No meni se ipak čini da premijer u našoj zemlji ima puno važnijeg i pametnijeg posla nego da lovi gradske zastupnike u Skupštini.

Na koncu je rekla da je zdravstveno stanje Milana Bandića bilo ozbiljno:

- Njegovo zdravstveno stanje je bilo vrlo ozbiljno, no dobro se oporavlja i liječnici su nam danas rekli da će već u utorak biti u svojoj funkciji. Za očekivati je da će nastaviti u svom tempu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:37