MALA PACIJENTICA

BEBA KOJU JE IZGRIZLA ARGENTINSKA DOGA Nakon drugog kirurškog zahvata jednomjesečna djevojčica ipak bolje

 Damir Krajač / CROPIX

Jednomjesečnoj djevojčici koja se od ugriza psa već nekoliko dana liječi u Dječjoj bolnici u Klaićevoj stanje se ipak poboljšava premda je i dalje u induciranoj komi i na respiratoru.

“Nakon drugog kirurškog zahvata jučer smo djevojčici radili kontrolni MR i situacija je ipak malo bolja nego što je to bilo poslije prve operacije koja je učinjena odmah po primitku male pacijentice u bolnicu”, kaže prof. dr. Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj. Također dodaje da bi, ne dođe li do pogoršanja stanja, djevojčicu liječnici idućih dana polako mogli buditi iz kome, a onda bi se trebalo znati ima li i kakvih mogućih trajnih posljedica od ove teške ozljede.

Valja podsjetiti da je jednomjesečna beba prošlog petka teško stradala i to u spavaćoj sobi vlastitog doma gdje ju je ugrizla argentinska doga. Najprije je bila prevezena u koprivničku bolnicu, a potom u Klaićevu s teškim ozljedama kosti glave i mozga. Neurokirurzi su zato morali obaviti hitnu operaciju kako bi spasili život djevojčice koje je odmah stavljena u induciranu komu i na respirator.

No, u ponedjeljak su liječnici zaključili da je potrebna još jedan kirurški zahvat koji je trajao puna četiri sata. S obzirom na to da se radi o vrlo malom djetetu, operacija je bila dodatno zahtjevna, a rađena je tako da su liječnici najprije operirali jednu stranu kosti glave i mozga, a potom drugu.

U Klaićevoj kažu da su zasad optimisti jer se u pravilu mozak tako male djece lakše oporavlja. U svakom slučaju, idućih nekoliko dana moglo bi biti ključno za bebin oporavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:08