KONTRANAPAD

Bebić: Pa šta je Šeks rođen za šefa Sabora?

U Vladi se jesu okupljali gospodarstvenici, ali ne znam da se tražio poseban odnos za neke tvrtke
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Sabora i jedan od najbližih Sanaderovih prijatelja Luka Bebić tvrdi kako nema nikavih saznanja o sastanku u Vladi na kojem je, prema priznanju člana Uprave Croatia osiguranja, bivši premijer direktorima javnih poduzeća sugerirao da marketinške poslove obavljaju preko Fimi medije.

- Nisam sudjelovao na takvom sastanku u Vladi pogotovo zato jer nije uobičajeno da saborski dužnosnici budu u Vladi na sastancima.

Stvara se histerija

U Vladi su se naravno okupljali i gospodarstvenici, no nisam čuo da je na tim sastancima bilo sugestija ili izjava koje bi nekoga motivirale na poseban odnos prema određenim tvrtkama - kazao je Bebić danas u emisiji Hrvatskog radija. Neki medijski napisi proteklih mjeseci su, smatra Bebić, prerasli u histeriju.

- Svakodnevno smo zasuti različitim medijskim nagađanjima i pričama, a pomalo i hajki. U nekim slučajevima sve je prešlo u histeriju - rekao je šef Sabora.

Odbacuje ocjene kako se tek sada otkivaju korupcijske afere jer prije nije bilo političke volje.

- Afere koje se sada otkivaju treba gledati u jednom vremenskom kontekstu budući da smo od sredine prošle godine promjenili neke norme u pogledu kaznenog prava za borbu protiv korupcije - objašnjava.

Osvrnuo se i na izjave svog stranačkog kolege Vladimira Šeksa kako ga je Sanader ponizio jer mu nije dao da i drugi mandat bude predsjednik Sabora već je to postao Bebić.

Ostaje na poziciji

- Ne znam na koji način bi bio ponižen jer nitko nije predodređen za neko mjesto niti mu ga je otac ostavio u nasljedstvo. Pa zar nisu i drugi zastupnici kompetentni za mjesto predsjednika Sabora - naglasio je Bebić koji podsjeća kako nitko nije u dva mandata predsjednik Sabora.

Ponovno je demantirao nagađanja o svojoj smjeni ili povlačenju iz politike zbog toga jer je bio u grupi onih koji su podržali Sanaderov pokušaj puča. Tvrdi kako nema nikakvih inicijativa za njegovu smjenu s mjesta predsjednika Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:55