VRUĆE U SABORU

Isprovocirani Bebić potjerao SDP-ovca Stazića s govornice

Prvo je Luka Bebić pokušao ušutkati SDP-ovca, a onda ga je Stazić riječima bolno pogodio
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Niste na sjednici HDZ-a gdje dobacujete pa vam kažu da zašutite - uzvratio je danas SDP-ovac Nenada Stazić predsjedniku Sabora Luki Bebiću tijekom njihove verbalne svađe u saborskoj raspravi. Ljutiti Bebić je na kraju Staziću oduzeo riječ i “zamolio ga da napusti saborsku govornicu”, pa SDP-ovac nije uspio završiti svoju raspravu o razrješenju Đure Popijača s mjesta člana Programskog vijeća HRT-a.

Sve je počelo kada je Stazić u raspravi o razrješenju Popijača upozorio na to kako je HDZ odbio da se na njegovo mjesto u Vijeću imenuje Veru Robić Škaricu čije imenovanje oporba zagovara. HDZ se tome protivi jer tvrde da je Robić Škarica u sukobu intresa budući da tajnica Hrvatskog filmskog saveza.

No, čim je Stazić počeo govoriti o njoj Luka Bebić ga je pokušao prekinuti.

- Gospodine Stazić to nije točka dnevnog reda već razrješenje Đure Popijača. Držite se teme. Nemojte me izazivati da Vam oduzmem riječ - ponovio je nekoliko puta Bebić. Međutim Stazić se nije dao:

- Nemojte Vi mene izazivati - uzvratio je Stazić te poručio Bebiću kako nisu na sjednici HDZ-a.

- Ukoliko ne završite raspravu o razrješenju morat ću vam oduzeti tiječ - opet je ponovio Bebić. No, kako je Stazić nastavio sa svojim izlaganjem o Robić Škarici Bebić mu je izrekao disciplinsku mjeru.

- Oduzimam Vam riječ i molim Vas da napustite govornicu. Uspjeli ste me isprovocirati - rekao je Bebić. Nakon što je njihovom zastupniku oduzeta riječ SDP je zatražio pauzu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:25