POSEBNO VJENČANJE

BIJESNE LIMUZINE SU POVIJEST. U HRVATSKOJ HIT POSTAJE SVADBA U TRAMVAJU! Mladoženja Luka iznenadio odabranicu Maju i vesele svatove neobičnom gestom

 
 CROPIX

- Ideja je mladoženjina, ali mi smo mu pomogli oko toga. Komunikacija sa ZET-om je išla odlično, mislim da im je ta usluga fantastična i preporučujem je svakome za razne događaje, a pogotovo za vjenčanja. Bijesni BMW-i i Mercedesi su povijest!

Ovako nema zapinjanja u prometu, a svi sudionici vjenčanja su u sigurnim rukama ZET-ova vozača - rekao nam je u dahu Ivan Fabijančić, kum mladoženje Luke Mrkonjića koji je iz crkve do jarunskog restorana sa svojom mladom, barjaktarima, harmonikašima i čitavim društvom odlučio otići - tramvajem!

Neobično je bilo vidjeti tu svadbenu povorku na tramvajskoj postaji na Borongaju, gdje su uz pjesmu i veselje čekali tramvaj koji će ih izvanrednom vožnjom povesti na Jarun. I prolaznici su se priključili fešti, fotografirajući usput povorku, a mnogi su na stanici imali i razne komentare te životne savjete za mladoženju i njegovu odabranicu Maju.

Zagreb, 200719.
Maja i Luka vjencali su se u ZET-ovom tramvaju te se provozali od Borongaja do Jaruna.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

A onda se napokon pojavio i tramvaj, svečano ukrašen, na čijem je displeju stajalo “Luka & Maja”. U njega se natiskalo oko 150 ljudi, a tramvaj je bio opremljen barskim stolovima i čak pet konobara koji su se brinuli svaki za svoj sektor.

Teško je bilo probijati se kroz radosnu gomilu u tramvaju, ali nitko nije ostao žedan. Pile su se žestice (džin i viski), kao i pjenušci i pivo, dok su najmlađi na raspolaganju imali sokove.

- Razgovarali smo jednom prilikom kod mojih roditelja na ručku o toj ideji, koja se posebno svidjela mojem tati. Onda me Luka zaprosio i pitao me hoćemo li imati tramvaj.

Naravno, odmah sam ga počela zezati da je to odlučio napraviti samo kako bi šarmirao punca. Danas nam je točno godinu i pol dana da smo u vezi, a Luka me zaprosio prije 45 dana.

U tom razdoblju smo sve uspjeli organizirati, iako oboje radimo po 14 sati dnevno. Sretna sam da nam je to uspjelo i da danas vidim sreću i osmijehe - rekla nam je Maja, Lukina odabranica, kojoj se haljina nije vukla po tramvajskoj pruzi zahvaljujući pažljivom Luki koji je išao iza nje, pridržavajući tkaninu.

Zagreb, 200719.
Maja i Luka vjencali su se u ZET-ovom tramvaju te se provozali od Borongaja do Jaruna.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

No tko, kako i kada može unajmiti zagrebački tramvaj?

- Tramvaje najčešće unajmljuju turističke agencije za potrebe razgledavanja grada, a posebno je popularan turistički tramvaj tip M24 iz 1924. godine, koji nudi jedinstveni doživljaj vožnje gradskim ulicama.

Osim tog tipa tramvaja, unajmljuju se i svi ostali, ovisno o zahtjevu i potrebama naručitelja.

Tramvaji se iznajmljuju i za ostale potrebe, kao što su proslave rođendana, poslovni eventi, vjenčanja, obilježavanja raznih događaja, team buildinzi, snimanja reklamnih kampanja, filmova, serija i slično.

Također, postoji mogućnost organiziranja vožnje ‘otvorenog tipa’, gdje naručitelj može unajmiti tramvaj koji prometuje na redovnoj liniji, a radi promoviranja svoga proizvoda ili usluge.

To uključuje besplatan prijevoz za putnike na dogovorenoj trasi vožnje i u dogovoreno vrijeme - rekli su nam u ZET-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:06