ODAZIV U MATULJIMA

BITKA ZA SVAKI GLAS U PRIJVREMENIM LOKALNIM IZBORIMA HDZ članovima: 'Za svakog znamo tko je glasovao, a tko nije’

Motivacijsko pismo poslano na adrese glasača u jedinoj općini u kojoj se HDZ i HNS zajedno bore protiv SDP-a
 Silvano Ježina / Novi list / EPH

U prvom krugu prijevremenih lokalnih izbora 20. ožujka u općini Matulji, naselju u opatijskom zaleđu koje zajedno sa selima u administrativnoj oblasti broji 10.544 stanovnika, većinu u Općinskom vijeću osvojila je SDP-ova koalicija s HSU-om kojoj je povjerenje iskazalo 30,56 posto građana.

Slijedila ju je koalicija IDS-PGS-Reformisti sa 20,71 posto glasova, a potom HNS s Akcijom mladih sa 18,19 posto glasova, dok je HDZ-ova koalicija osvojila samo 12,10 posto glasova.

Koalicija SDP-HSU osigurala je šest vijećničkih mjesta, a uz četiri vijećnika koalicije PGS-IDS imat će prilično sigurnu većinu.

Što se tiče izbora za načelnika općine, u drugi krug, održan jučer, ušla su dva kandidata, Miodrag Šarac i Mario Ćiković, koji su bili praktički izjednačeni. Ćikovića je podržala koalicija SDP i HSU, a Šarac se kandidirao ispred grupe birača te ga je poduprlo pet političkih opcija, među kojima su HDZ i HNS.

Loš odaziv

Iako se HDZ u Vijeću našao u opoziciji, od drugog kruga u izborima za načelnika nisu odustali. Štoviše, sudeći prema dopisu koji je članovima te stranke uoči drugog kruga odaslao predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Matulji Vedran Grgurić, čini se da su bili prilično motivirani.

“Miodrag Šarac kandidat je za načelnika kojeg podržava HDZ. Miodrag je pobjednik prvog kruga i kroz njegovu pobjedu mi ćemo participirati u izvršnoj vlasti, jer je naša Dunja Šimić zamjenica načelnika”, stoji u uvodu HDZ-ova letka, a u nastavku slijedi prilično oštar motivacijski dio.

“U prvom krugu je prema broju glasova izašla samo polovica naših članova i to se nažalost vidi kroz broj mandata u Općinskom vijeću. Napravili smo analizu i detaljno prošli kroz popise i sada točno vidimo tko je izašao a tko nije. Ovaj put se tako nešto više ne smije dogoditi. Izađite na izbore i potrudite se da i drugi oko vas to učine.

‘Čestitka predsjedniku’

U nedjelju 3. travnja sve će oči biti uprte u Matulje, jer smo jedno od samo četiri mjesta u Hrvatskoj gdje se održavaju izbori. Od ministara koje sam spomenuo ( Oleg Butković i Antun Kliman, koje navodi u pismu, op. a.) pa sve do vrha stranke i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, gospodina Tomislava Karamarka, koji će 17. travnja potvrditi svoju poziciju predsjednika stranke. Pošaljimo mu najbolju čestitku - pobjedu iz Matulja!” stoji u pismu matuljskim HDZ-ovcima. Također, navodi se da je važno da motiviraju i na izbore povedu sve svoje ukućane, prijatelje, susjede i sve koje poznaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:48