U POLICIJI I DALJE NE ŽELE GOVORITI O ISTRAZI

Bivši bibinjski svećenik optužen za pedofiliju hospitaliziran: Don Nedjeljko Ivanov odbija jesti!

Ivanov je s Odjela za endokrinologiju prebačen na Kardiologiju zbog pogoršanog zdravstvenog stanja jer navodno odbija jesti

Bivši bibinjski župnik don Nedjeljko Ivanov prije nekoliko je dana hospitaliziran u zadarskoj Općoj bolnici, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uzrokovanog težih oblikom dijabetesa prebačen je na Odjel za endokrinologiju. Kako se neslužbeno doznaje, budući da informaciju o hospitalizaciji svećenika nisu htjeli potvrditi u policiji i bolnici, Ivanov je prvo primljen na Kardiologiju no kasnije mu se stanje pogoršalo jer navodno odbija jesti.

Kad je točno završio u bolnici, ne zna se. Naime, zbog sumnje na seksualno zlostavljanje većeg broja dječaka i to u vremenu od 1976. do 1996. kada je bio župnik u Bibinjama, 72-godišnjeg je svećenika ovog tjedna ispitala zadarska policija . Ivanov se tada još uvijek nalazio u svom apartmanu u Svećeničkom domu "Zmajević" kraj zadarske katedrale gdje živi od umirovljenja sa još osam svećenika i dvije časne sestre. Ispitan je temeljem prijava koje su protiv njega podnijeli Josip Lenkić Barać, Mate Šindija i Nenad Bugarija , a policajci koji su s njim obavili razgovor došli su u civilu,navodno kako ne bi privlačili pažnju pred svećeničkim domom u centru grada. Iz policije i dalje ne žele govoriti o samoj istrazi, poručuju tek kako i dalje obavljaju razgovore sa brojnim svjedocima i ljudima koji imaju veze sa slučajem don Nedjeljka Ivanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:08