OŠTRA KONTRA K. OLUJIĆA

BIVŠI DRŽAVNI ODVJETNIK ZAČUĐEN ŠKORINIM IZJAVAMA DA JE OTIŠAO IZ HRVATSKE 1989. 'On obmanjuje javnost, otišao je čim je pukla puška!'

Zna se tko se u kaljuži valja, pa neka se i nastavi valjati, ali bez nas, kratko su jučer poručili iz stožera Miroslava Škore nakon izjava Krunislava Olujića
Miroslav Škoro
 Damjan Tadić / CROPIX

Miroslav Škoro nije se jučer želio previše osvrtati na izjave gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića u intervjuu koji je dao za Jutarnji list, pri čemu je bio prilično oštar u svojim opservacijama o Škori i njegovu aktualnom političkom djelovanju. Osim u jednom dijelu, a koji se odnosi na Vrkićevu izjavu da je Škoro “utekao u Ameriku u trenutku kada je Franjo Tuđman došao na vlast”. Škoro se nije javljao na naše telefonske pozive, ali je nešto o tome rekao gostujući na N1 televiziji.

“Što se tiče izjava gospodina Vrkića, ne bih to komentirao s obzirom na naše dugogodišnje poznanstvo, njegove godine i zdravstveno stanje. Stvarno mu želim svako dobro i svatko se može baviti politikom. Međutim, važno je u toj politici pokazati iskreno što želiš napraviti i zbog čega”, rekao je Škoro za N1 i dodao: - Nisam utekao u Ameriku, nego sam u Ameriku otišao 1989. godine, kada sam se oženio. Naravno da se svakome može prigovoriti za svašta ako se rade spinovi. Ne bih previše na to trošio vrijeme”.

Mlada nada

Na njegovu je izjavu reagirao Krunislav Olujić, nekadašnji glavni državni odvjetnik i saborski zastupnik, koji tvrdi da Škoro obmanjuje javnost.

- Dopuštam da se gospodin Škoro 1989. oženio i otišao u Ameriku, no kada govori o tom dijelu svoga života nikada ne spominje da se nakon ženidbe vraćao u Hrvatsku, pa je tako bio ovdje i u travnju 1990. Znam to, jer je upravo tada, kao nekakva mlada glazbena i zabavnjačka nada koju je osobno promovirao i gurao baš Ivica Vrkić, Škoro vodio i moderirao veliki predizborni skup Koalicije narodnog sporazuma u osječkoj Tvrđi.

Govornici su bili Savka Dabčević-Kučar, Srećko Bijelić, Zlatko Kramarić, Vrkić, pa i ja kao predstavnik HDS-a braće Veselica. Dakle, Škoro je tada bio tamo, a siguran sam da u arhivi HRT-a u Osijeku imaju te snimke. A onda, kada je pukla puška, podvio je rep i opet otišao u Ameriku. Doduše, ne znam točno kojeg datuma, ali i to bi se dalo provjeriti, pa da vidimo je li uopće imao dozvolu tadašnjeg Sekretarijata narodne obrane, bez koje punoljetni građani nisu smjeli nigdje otići.

Uglavnom, kada priča o svom odlasku u Ameriku i kako je tamo Hrvatsku branio tamburom, Škoro obmanjuje javnost ne govoreći punu istinu i Vrkić je u pravu kada kaže da takva osoba ne može biti na čelu pokreta koji se zove Domovinski - rekao je Olujić.

“Žetončići”

- Zna se tko se u kaljuži valja, pa neka se i nastavi valjati, ali bez nas - kratko su poručili iz Škorina stožera, kojemu je u ovom trenutku važnija priča o budućnosti, o čemu je govorio za N1, dotaknuvši se pri tome i HNS-a čiju će listu u 4. izbornoj jedinici nositi upravo Vrkić.

- HNS je stranka s kojom je Plenković zadnje četiri godine obnašao vlast. S njima, sa ‘žetončićima’ i manjincima. Dakle, imamo situaciju u kojoj izlazimo iz četiri godine stagnacije, situaciju u kojoj se s Bugarima borimo za zadnje mjesto. Na putu smo da postanemo zadnji u Europi u svemu zahvaljujući tim neprincipijelnim trgovačkim koalicijama.

To je sramota. Jedini problem u cijeloj toj priči jest što se ja usuđujem doći i kazati ono što svi vide - rekao je Škoro na N1. Osvrnuo se i na izjavu Milorada Pupovca kako HDZ-u ne bi bilo dobro da ide u koaliciju sa Škorom.

- Kako je Plenković to izjavio prije nekoliko dana, vjerojatno po naputku Pupovca, zanimljivo je kako je on osjetio potrebu utvrditi da je HDZ sada na pravom putu. Samo je pitanje, koje se nameće, tko to i u kojem smjeru vodi HDZ i tko je tu kome šef.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:22