MARIN STRMOTA

BIVŠI DRŽAVNI TAJNIK KOJI JE USRED PRESICE DAO OSTAVKU ODUŠEVLJEN MJERAMA PREDSJEDNICE 'Ne znam čega se plašimo, ovo je bilo dobro!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2018. u 18:23

Zagreb, 051217.
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Dodjela Drzavnih nagrada za volontiranje u 2017. povodom Svjetskog dana volontera.
Na fotografiji: dr sc Marin Strmota.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav krišto / HANZA MEDIA

Marin Strmota, bivši državni tajnik za demografiju, rekao je da je vrlo zadovoljan demografskim mjerama koje je Predsjednica danas objavila na Pantovčaku i da se nada da sve to skupa neće ostati mrtvo slovo na papiru. Podsjetimo, Strmota je podnio ostavku usred press konferencije pred iznenađenom Nadom Murganić, nezadovoljan načinom na koji se radilo u ministarstvu. Od tada se nije previše oglašavao, ali je sada za Tportal ipak prokomentirao ono što je Kolinda Grabar-Kitarović danas predstavila.

- Kao demograf vrlo sam zadovoljan tim mjerama jer su konkretne i sveobuhvatne. Na Pantovčaku su shvatili da su demografske mjere dio razvojne politike - rekao je Strmota dodavši da smatra da Grabar Kitarović ovime nije iskočila izvan svojih ustavnih ovlasti jer je na njoj štititi opstojnost države i nacionalnu sigurnost RH, a ovakvi demografski pokazatelji prijetnja su nacionalnoj sigurnosti.

- Nije iznesena jedna parcijalna mjera, tipa - sad ćemo spasiti djecu ili ćemo 'štancati' djecu. Ne znam čega se plašimo. Ovo je bilo dobro i volio bih da to ne bude jedan u nizu dokumenata koji će biti mrtvo slovo na papiru - dodaje Strmota koji se prisjetio i trenutka kad je dao ostavku usred pressice.

- Nisam dao ostavku zbog pojedine parcijalne mjere koju sam ja sam stvarao, a to je povećanje rodiljnih naknada, nego zbog toga što ne postoje volja, smjer i strateški pristup razvojnoj politici. Da, i to je točno predsjednica detektirala: demografske mjere ne smiju se svesti na poticaje socijali i pomoć siromašnima.

Za kraj je mladi demograf Tportalu otkrio da je još uvijek član HDZ-a.

- Ušao sam u stranku misleći da mogu nešto mijenjati. Ako me netko misli izbaciti, onda živjela demokracija!

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo