IZBRISALI OBJAVU

BIZARAN STATUS OMIŠKOG SDP-a NA FB-u Rezultate obdukcije koji su otkrili uzrok trovanja proglasili teorijom zavjere: 'Aktivistica se malo zaigrala'

 
Brod Atlantia na kojem su se otrovali Talijani
 Maja Jurović / CROPIX

Omiška organizacija SDP-a danas je na Facebooku objavila status koji se, blago rečeno, može opisati samo kao teorija zajvere.

U njemu su usporedili tragično trovanje turista na Hvaru sa pogibijom vatrogasaca na Kornatima i ubojstvom Ivane Hodak, kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka.

- Ma da...I vatrogasce je ubija eruptivni požar, mladu odvjetnicu beskućnik, a svizac mirno zamotava svoju čokoladu - stajalo je u objavi koja je u poslijepodnevnim satima osvanula na službenim stranicama omiške gradske organizacije SDP-a.

Facebok / Screenshot

Uz objavu su priložili članak Slobodne Dalmacije koji objašnjava kako su se Talijani otrovali ugljičnim monoksidom.

Podsjetimo, u nezapamćenoj tragediji jučer se na brodu na Hvaru otrovalo šestero talijanskih turista. Jedan muškarac pronađen je mrtav, a dvoje maloljetne djece još uvijek se nalazi u kritičnom stanju i liječnici se bore za njihov život.

Čini se kako u omiškom SDP-u ne vjeruju u teoriju o otrovanju ugljičnim monoksidom. Radi se, spomenimo, o informaciji proizašloj iz služebnog nalaza obdukcije preminulog Talijana Eugenia Vincia.

Također, iz objave se da zaključiti kako ne vjeruju ni u to da je vatrogasce na Kornatu ubio eruptivni požar, a očigledno sumnjaju i u pravomoćnu sudsku odluku kako je život Ivane Hodak okončao beskućnik Mladen Šlogar Žila.

Nakon poziva novinara Jutarnjeg lista objava je ekspresno uklonjena. Od visokopozicioniranog dužnosnika stranke doznajemo kako je bilo riječ o pogrešci.

- Aktivistica koja radi na društvenim mrežama malo se zaigrala - rekao nam je iskreno.

Predsjednica omiškog ogranka Zdravka Šodan zasad ne odgovara na naše telefonske pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:36